Aydın"ın turistik ilçesi Didim"de yönetmeliğin uygulamasından sonra yapılan denetlemeler işletmelerin tepkisine neden oldu. Altınkum Yalı Caddesi ise hareketli ve eğlenceli saatler yerini sessiz sedası sokaklara bıraktı.
Haziran'da yayınlanan Gürültü Yönetmeliği"nin ardından müzik kapanış saatinin 23:59"a alınmasından sonra turizm bölgelerinde yönetmeliğe tepkiler gelirken yönetmeliğin uygulamaya sokulması işleri de adeta kesti attı. Didim"de eğlencenin kalbinin attığı Altınkum"da dün gecesi müzik kapanış saatleriyle ilgili denetimlerin yapılırken, yapılan denetimler neticesinde müzik kapanış saatlerine uyup uyulmadığına ilişkin kontroller işletme sahiplerinin ve tatilcilerin tepkisine neden oldu.
Müziğin kapanış saatinin 23:59"a sınırlama getirilmesinden sonra işlerinin azaldığını ileri süren işletme sahipleri “Bu müzik sesinde, yani desibeli düşük ses de insanlar eğlenmek istemiyor. Bize dedikleri "Biz bu tonda müziği evde de dinleriz" Didim"de çok sayıda İngiliz ve Almanya"dan gelen gurbetçiler var. Bu kişiler gece eğlenmek istiyor ama üstü açık disko ve kafelerde müzik yayını olmamasından şikayetçiler. Biz de bu durumda rahatsızız. İşlerimiz de ciddi düşme var. Eskisi gibi hareketlilik yok. Yönetmelik çıktığından bu yana bu böyle. Bir de denetleme yapılıyor. Didim bir turizm kenti ve İngilizlerin yoğun yaşadığı yer. Bu kişiler bu yasağa bir anlam veremediklerini söylüyor. Biz de bu soruna bir çare bulunmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.
İşletmelere eğlenmeye gelenler ise müzik yayının 23:59"da kesilmesine bir anlam veremediklerini söylerken “Sonuçta burası bir tatil bölgesi ve insanlar bu tür yerlerde eğlenmek, stres atmak ve yılın yorgunluğunu atmak istiyor. Bunun da müzik sayesine atıyor. Bu uygulamanın değiştirilmesi gerekiyor” şeklinde görüş bildirdiler.
İlçedeki bazı kafe, bar ve restoranların 23:59"dan sonra kapanış yaptıkları görülürken, Altınkum Yalı Caddesindeki yaz hareketliliğin ise gece 24:00"den sonra düştüğü ve sokakların boş kaldığı görüldü. iha