Geçen ay birçok kullanıcı batarya konusunda sorunlar yaşadığını belirtti. Xiaomi ise, yeni yayımlanan MIUI 12 güncellemesinin kullanıcılar için tehlike saçtığını itiraf etti.

Son olarak geçtiğimiz ay gerçekleşen MIUI 12 güncellemesi yüzünden birçok kullanıcı batarya konusunda sorunlar yaşadığını ifade etti. Kullanıcılar istediği yazılımsal desteği bir türlü elde edemediğinden yakınıyor.

Xiaomi'nin bu yazılım aracılığı ile tasarımsal değişikliklere odaklanması kullanıcıların tepkisini çekti. Çünkü kullanıcılar, önceliğin yazılımsal sorunları gidererek, kusursuz bir deneyimin sağlanması gerektiğini düşünüyor.



MIUI 12.2.1.0 güncellemesinin ardından en çok tepki çeken sorunların başında ise, şarj esnasında dokunmatiğin bozulması, kamera uygulamasındaki yeni modlar yüzünden yaşanan stabilizasyon sorunları, Redmi K30, Mi 10 ve Mi 10 Pro kullanıcıları bu yazılım yüzünden ikinci SIM eşliğinde internet’e bağlanamaması, oyunlarda baş gösteren düşük FPS sorunu gibi etkenler yer alıyor.

Xiaomi kullanıcıları, ekran görüntüsü alındığı sırada telefonun yavaşladığını ve aşırı ısındığını dile getiriyor ve ayrıca bataryanın çok çabuk tükendiğini belirtiyorlar.

Bu nedenle de Xiaomi artık MIUI 12.2.1.0 isimli yazılımın yüklenmesini tavsiye etmiyor. Yani demek oluyor ki; Çinli şirket Xiaomi de bu sorunları kabul ediyor. Zira Xiaomi şu an için bu güncellemenin dağıtımını durdurmuş durumda.

Kullanıcılar ise Xiaomi'nin bu konu hakkında yapacağı açıklamayı merakla bekliyor.