Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

09 Eylül 2021'de Xiaomi, akıllı telefonları için Yeni yazılım güncelleme politikasını tanıtmıştı. Güncellenen politikaya göre, yeni Xiaomi cihazlarının üç nesil Android işletim sistemi güncellemesi ve dört yıllık Android güvenlik düzeltme eki yükseltmesi alacağını söylüyor.

Xiaomi cihazlarının bu değişen güncelleme politikası sayesinde daha güncel kalacakları ortada, yanlız bu durum sadece yeni piyasaya çıkan ve neredeyse amiral gemisi seviyesinde olan cihazlara yönelik. Bu açıdan diğer kullanıcıları üzmüş olacak olan Çinli firma tepkiye maruz kalmamak adına belki daha fazla cihazı zamanla güncelleyebilir.



Daha eski cihazlar için, Android ve güvenlik güncellemelerini genişletmek basit bir iş değil, ancak Xiaomi, Android işletim sistemini ve güvenlik yamaları güncellemelerini akıllı telefonlarına genişletme olasılığını değerlendirdiğini de  onayladı. Bunun için kurulan özel ekipler mevcut. Firma şuanda MIUI güncellemeleri için oldukça yoğun çalışıyor. Android güncellemelerini daha eski cihazlara vermek biraz sıkıntılı bir süreç ancak umudu kesmemek gerekiyor.

Daha öncede çoğu telefona gelmeyeceği söylenen güncellemeler firma tarafından yayınlanmıştı. Xiaomi bu güncellemeleri biraz geç yayınlasa da sonunda kullanıcıların beğenisine sunarak takdirleri kazanmıştı.

Sizlere üç nesil Android işletim sistemi güncellemesi ve dört yıllık Android güvenlik düzeltme eki güncellemesi alacak cihazların listesini sunacağız.

Cihaz Listesi

Yeni güncelleme politikası hakkında ne düşünüyorsunuz?