Bilindiği üzere akıllı telefon pazarında popüler olan iki mobil işletim sistemi bulunuyor. iOS ve Android. Apple zaten iOS’i kendi cihazları dışında kullandırmıyor. Dolayısıyla sektörde geriye kalan tüm telefonlar da Android ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Android tarafındaki en büyük sıkıntı ise güncellemelerin zamanında gelmemesi. Bazı üreticiler Android güncellemeleri konusunda kullanıcılarını ciddi anlamda üzüyor. Neyse ki ülkemizde hayli popüler olan Xiaomi bu üreticilerden biri değil.

Şu aralar orta segmentteki modellerini peşi sıra Android 10’a yükselten Çinli üretici çalışmalarına devam ediyor.

Son olarak Mi A3 için kararlı Android 10 güncellemesini yayınlayan Xiaomi şimdi de Mi CC9 Pro için kolları sıvadı.

Çinli üreticiden yapılan açıklamada Mi CC9 Pro Android güncellemesi için tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtildi. Eğer beta sürecinde büyük bir aksilik yaşanmazsa Xiaomi Mi CC9 Pro için Android 10 güncellemesi önümüzdeki Nisan ayında yayınlanmış olacak.

Peki bu ne anlama geliyor? Bilindiği üzere Mi CC9 Pro, global pazara Xiaomi Mi Note 10 ismiyle sunuldu. Dolayısıyla Nisan ayında Xiaomi Mi Note 10 modelleri de Android 10 güncellemesini alacak diyebiliriz.

Muhtemelen güncelleme ilk etapta belirli bir bölgede yayınlanıp son testleri yapılacaktır. Sonrasında ise tüm Mi Note 10 modelleri için Android 10 güncellemesi yayınlanacaktır.