Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Kısa bir süre önce Türkiye'de üretime başlayan Xiaomi model yelpazesini hızlı bir şekilde genişletiyor. Bilindiği üzere Çinli üretici hem Asya, hem de Avrupa'da pek çok pazarda boy gösteriyor.

Bunun yanında Xiaomi'nin bazı ülkelere özel cihazlar ürettiğini de biliyoruz. Özellikle de Asya tarafında pek çok ülkede özel telefonlar üretiliyor. Bu modellerin bazıları farklı isimlerle satışa çıksa da genel anlamda farklı modellerin üretildiğini söyleyebiliriz.

Son söylentilere göre Xiaomi ülkeye özel model yelpazesini genişletmek istiyor. Bu kapsamda Türkiye'ye de özel cihazların üretileceği iddia ediliyor. Peki bu iddia ne kadar doğru.

Çin kaynaklı bazı mecralara göre Xiaomi ülkelere özel model yelpazesini genişletmek istiyor. Bu ülkeler arasında Türkiye'nin de olduğu iddia ediliyor. Elbette bu şimdilik bir iddia.

Xiaomi'nin ülkelere özel ürettiği modeller genel olarak giriş segmenti oluyor. Bu modellerin en önemli özelliği ise ucuz olmaları. 

Xiaomi zaten genel olarak ucuz modeller satıyor. Elbette pahalı modelleri de var fakat bunlar ülkemizde çok fazla gitmiyor. Belki durum ileride değişebilir. Lakin bu ülkelerin maddi gelirleriyle de ilgili. 

Tabi ki Xiaomi denildiğinde akla ucuz modellerin geldiğini de unutmamak gerekiyor. Hal böyle olunca kimse Xiaomi logolu bir telefona kalkıp da 10 bin TL vermek istemiyor.