Hem dünyada hem de ülkemizde hayli popüler bir görünüm çizen Xiaomi 11 Ağustos’ta yeni bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte tanıtılacak olan modellerden birisi de Xiaomi Mi 10 Ultra olacak.

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi modeli bazı pazarlarda Extreme Commemorative Edition bazı pazarlarda ise Supreme Edition olarak satışa çıkacak. Muhtemelen Çinli üretici bu model için Avrupa’da Xiaomi Mi 10 Ultra ismini tercih edecektir.

Geçtiğimiz gün Xiaomi’nin yeni amiral gemisi modeli hakkında bazı yeni detaylar ortaya çıktı. Bu detaylardan birisi de Mi 10 Ultra’nın kamerası ile ilgili.



Sızdırılan görüntüde de görüldüğü üzere Xiaomi Mi 10 Ultra 120X zoom yeteneğine sahip bir ana kamera ile gelecek. Elbette bu zoom kapasitesinin ne derece yeterli olduğunu zaman ve yapılan testler gösterecek.

Çünkü Samsung da yeni S serisi modellerini tanıtırken telefonların zoom yeteneklerini ön plana çıkarmak istemişti. Lakin telefon DxOMark’ta fena şekilde çuvalladı. Dolayısıyla aynı durumun Xiaomi’nin başına gelmesi de söz konusu.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Mi 10 Ultra’nın daha önce sızdırılan raporlarında telefonun SD865+ yonga seti, 16GB RAM ve 512GB dahili depolama alanıyla geleceği kesinleşmişti. Elbette bu özelliklerin en dolu versiyona ait olduğunu da belirtelim.