Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Huawei’nin gözden düşmesi ile birlikte diğer Çinli üreticiler büyük bir sıçrama gerçekleştirdi. Özellikle Xiaomi, satışlarını neredeyse iki kat arttırarak global pazarda zirveye göz kırptı.

Kısa süre önce global pazardaki ikinci çeyrek raporları yayınlanmış ve Xiaomi’nin Samsung’un hemen gerisinde ikinci sırada yer aldığını görmüştük.

Geçtiğimiz gün Avrupa pazarındaki sonuçlar da belli oldu. StrategyAnalytics tarafından yayınlanan rapora göre Xiaomi Avrupa pazarında 12.7 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirerek pazar payını yüzde 67.1 oranında genişletti.

Samsung ise aynı dönemde yüzde 7 oranında bir kayıp yaşadı ve 12 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirdi.

Aynı çeyrekte Apple 9.6 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirirken, Oppo 2.8 milyon, realme ise 1.9 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirdi.

Global pazarda ilk 4 içerisinde yer alan Vivo ise Avrupa pazarında ilk 5 içerisinde kendisine yer bulamadı.



Elbette burada asıl dikkatleri çeken unsur Xiaomi’nin pazar payını yüzde 25.3’e çıkararak zirveye yerleşmiş olması. Malum, Samsung bir süre öncesine kadar kendisinin pazar lideri olduğunu iddia ediyordu. Açıklanan bu rapor sonrasında Samsung’un Avrupa’da nasıl bir tutum sergileyeceği ise merak konusu.

Öte yandan Xiaomi yetkililerinin 2022 yılında global pazar liderliğini hedefledikleri de unutulmamalı. Görünen o ki Xiaomi ve Samsung arasındaki rekabet önümüzdeki süreçte daha da çetin bir hal alacak.