Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Xiaomi uygun fiyatlı model yelpazesini genişletmeye devam ediyor.

Bir süre önce Xiaomi Redmi 9A modelinin raflardaki yerini alacağı zaten kesinleşmişti. Tek ana kamera ile gelen telefon, giriş segmentine hitap eden uygun bir etikete sahipti. Şimdi 9A ile birlikte 9C modelinin de tanıtılacağı ortaya çıktı.

Xiaomi hem Redmi 9A, hem de Redmi 9C modelini yarın yani 30 Haziran’da satışa sunacak. İki telefon arasında teknik özellikler bakımından önemli bir fark bulunmayacak.

Xiaomi Redmi 9C teknik özellikler açısından 9A’ya benzese de kamera tarafında daha güçlü bir donanıma sahip olacak.



2 farklı versiyon halinde kullanıcıların karşısına çıkacak olan Xiaomi Redmi 9C’de NFC desteği bulunan modelde çift ana kamera (13MP + 2MP), NFC desteğinin bulunmadığı modelde ise üçlü ana kamera (13MP + 5MP + 2MP) modülü yer alacak.

Çinli üretici her iki modelde de 1600 x 720 piksel çözünürlüğe sahip 6.53 inçlik IPS LCD ekrana yer vermiş. Ayrıca 5000 mAh’lık batarya ile telefonların pil süresi uzatılmaya çalışılmış.

Elbette söz konusu Xiaomi olduğunda en önemli etken fiyat etiketi diyebiliriz. Genel beklenti 9A modelinin 100 doların altında bir etikete sahip olacağı yönünde. Xiaomi Redmi 9C fiyatı ise muhtemelen 150 doların altında bir etiketle karşımıza çıkacaktır. Elbette yine de bekleyip göreceğiz. Hali hazırda Xiaomi’nin bu Redmi modellerini ülkemizde satışa sunup sunmayacağı da henüz netleşmiş değil.