Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Bugün sabah Samsung, dünyanın ilk 200 megapiksel mobil sensörü ISOCELL HP1'i resmi olarak piyasaya sürdü. Firma bu sensörü 2021'de sevkiyata sunacağını da açıkladı. Bu da ilgili ürünleri kısa süre içinde görebileceğimiz anlamına geliyor.

Daha önceki bilgilerle birleştiğinde bu 200 megapiksel sensör ilk olarak Xiaomi 12 serisi tarafından kullanılacak. Sonuçta Xiaomi yüksek pikseller konusunda son yıllarda oldukça agresif davrandı. Daha önceki söylentiler de bu akıllı cihazın 200 megapiksel taşıyacağını ortaya çıkartmıştı.

Ancak, ünlü Weibo blog yazarı Digital Chat Station'ın son haberlerine göre, Xiaomi 12'nin iki yüksek profilli mühendislik kamerası, 50 megapiksel ana kamera sensörü kullanacak ve 1920 fps'yi destekleyen süper büyük bir alt çözüm sunacak. Buna "Süper ağır çekim" deniyor, fark noktası ise telefoto lens, geniş açı ve başka bir ikincil kamerada olacak.



Xiaomi 12'nin mühendislik bölümünün şu anda yastıklı bir lensle donatılmamış üç ana kamera sistemini test ettiğine dair haberler olduğunu da belirtmekte fayda var. Bu üç kamera, ana kamera da dahil olmak üzere 50 megapiksel amiral gemisi sensörleri ile bir sensör olacak. Çok geniş tabanlı ve süper geniş açılı 50 megapiksel yüksek kaliteli bir lens ile, periskopik telefoto da 50 megapiksel yüksek kaliteli bir lens içermiş olacak.

Genel olarak Xiaomi 12, temel olarak ortak çekim senaryolarını kapsayan, çekimin tüm yönlerinde iyi bir performans getirecek. Ana kamera seviyesi ve telefoto lensi önceki rakiplerinden çok daha güçlü bir telefoto deneyimi sunabilecek.

En iyi görüntü sistemine ek olarak, Xiaomi 12 serisi performansı da yeniden geliştirecek ve Qualcomm'un yeni nesil amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 898'i bünyesinde barındıracak.

Xiaomi'nin yeni teknolojileri hakkında ne düşünüyorsunuz?