Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Xiaomi 11T serisi etkinliği sırasında şirket, yakın zamanda duyurulan Xiaomi Pad 5'in Avrupa'da da görücüye çıktığını duyurdu. Ne yazık ki, Pro sürümü uluslararası pazarlara çıkamayacak, ancak vanilya Pad 5 iki bellek seçeneğiyle sunulacak:  6GB/128GB ve 6GB/256GB. Bu durumda cihazın ülkemize de gelmesi söz konusu.

Fiyat etiketleri ise 3.475 Türk Lirası olarak karşımıza çıkacak. Bazı önemli özelliklerin hızlı bir özetine girecek olursak: Xiaomi Pad 5, HDR10 destekli 11 inç 2560x1600px 120Hz IPS LCD, Snapdragon 860 yonga seti ile karşımıza çıkacak.



Mi Pad 5, 8.720mAh pile 33W şarja sahip olacak. İlginç bir şekilde, Pad 5 Avrupa'ya 22.5W şarj cihazıyla birlikte gelecek. Buna göre ülkemize de aynı şekilde gelecektir. Bu nedenle şarj potansiyelini en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız 33W şarj cihazını ayrıca almanız gerekecek. 

Cihaz ayrıca dört hoparlöre sahip ve Xiaomi'nin mıknatıslar kullanarak yana oturttuğu Akıllı Kalemini destekliyor. Özellikle Akıllı Kalem'in bulunabilirliği ve fiyatlandırması etkinlikte ayrıntılı olarak açıklanmadı, bu nedenle bu konuda daha fazla bilgi önümüzdeki günlerde bekleniyor. iPad rakibi Xiaomi Mi Pad 513 Megapiksel olmak üzere tekli bir kamera dizilimiyle karşımıza çıkıyor. Tablet piyasasında fiyat performans açısından mantıklı bir tercih olabilir.