Teknoloji sektörün az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Xiaomi yeni akıllı bilekliğini kısa süre önce Asya pazarında satışa sunmuştu. Beklentilerin üzerinde özelliklere sahip olmasına karşın 25 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan bileklik, Türkiye'deki teknoloji tutkunlarının da dikkatini çekmeyi başarmıştı.

Genel beklenti Xiaomi Mi Band 5 Türkiye fiyatı için belirlenecek etiketin maksimum 250 TL olacağı yönündeydi. Lakin sızdırılan bilgilere göre Xiaomi Mi Band 5 Türkiye fiyatı beklentilerin hayli üzerinde olacak!

Hali hazırda Xiaomi Mi Band 4'ün ülkemizdeki fiyatı 150 ile 200 TL arasında değişiyor. Yeni gelecek olan Xiaomi Mi Band 5 Türkiye fiyatı ise tam 400 TL olacak. Evet yanlış okumadınız. Dört yüz Türk Lirası (!)



Yurt dışında 25 dolar yani yaklaşık olarak 175 TL'den satılan bileklik, ülkemizde 2 hatta neredeyse 3 katı fiyattan satışa sunulacak. Tamam vergiler çok ağır biliyoruz. Lakin vergiler konulduğunda da fiyatın bu kadar artmaması gerekiyordu.

Şimdilik sızdırılan bu fiyat ile ilgili Xiaomi Türkiye ekibinden bir açıklama gelmiş değil. Lakin tüm basında yer almasına karşın bir açıklama çıkmamış olması fiyatın doğru olduğunuda ispatlıyor.

Açıkçası 400 TL bu bileklik için makul bir fiyat olabilirdi. Lakin aynı bilekliğin yurt dışında 25 dolar olduğunu düşününce, insanın 400 TL veresi pek gelmiyor.