Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Akıllı bileklik denildiğinde insanların aklına gelen ilk serilerden birisi de Mi Band oluyor. Mi Band serisi genel olarak kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen akıllı bilekliklerin başında geliyor. Çünkü fiyat performans tarafında rakiplerine oranla bir adım önde bulunuyor.

En azından bu durum şimdiye kadar böyleydi. Fakat kısa süre önce satışa sunulan Amazfit Band 5, fiyat performans konusunda Mi Band 5'i sollamayı başardı.

Fiyatı Mi Band 5 ile hemen hemen aynı kalibrede olan bilekliğin özellikleri ise biraz daha tatmin edici.

İki bileklik arasındaki tüm farkları aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

Evet dışarıdan bakıldığında iki bileklikte aynı gibi görünüyor. Zaten Amazfit'in üreticisi de Xiaomi'nin alt kuruluşlarından biri. Daha doğrusu Xiaomi bu şirketin ortakları arasında.

Dolayısıyla teknoloji tarafında Xiaomi'nin nimetlerinden faydalanıyorlar. Hatta önümüzdeki süreçte gelecek olan Mi Band 6'nın Amazfit 5 ile aynı kalibrede olacağını bile söyleyebiliriz.

Videoda da belirttiğimiz üzere, iki bileklik aynı gibi görünse de Amazfit Band 5 pek çok açıdan Mi Band 5'e göre daha üstün bir bileklik.

Aradaki fiyat farkının değip değmeyeceği konusu ise tamamen sizlere kalmış bir durum. Piyasaya göre aradaki fiyat farkı 50 ile 80 TL arasında değişiyor. Karar sizin.