Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Xiaomi, şu sıralar MIUI 12.5 güncellemesi üzerinde çalışmalarına devam ediyor. İlk olarak Mi 11 ve Mi 10 ailesine bu güncellemeyi sunacak olan firma, ilerleyen süreçte ise güncelleme kapsamını genişletecek. Bugün ise Xiaomi Mi 8 Pro için MIUI 12.5 güncellemesinin geleceği açıklandı.

2018 yılında tanıtılan ve 3. yılına girecek olan Xiaomi Mi 8 Pro'nun yeni güncellemeyi alacak olması, Xiaomi'nin güncelleme konusunda ne kadar titiz çalıştığını gösteriyor. Güncelleme kapsamı konusunda Apple olma yolunda ilerleyen Çinli firma, bu güncellemeyi 2021 yılı içerisinde açıkladığı tüm modellere sunacak gibi görünüyor.

MIUI 12'de yaşanan sorunları bu sürüm ile çözen firma, yenilik eklemekten de geri kalmıyor. Sisteme bir dizi yenilik ekleyen Xiaomi, eski telefonlarına resmen hayat suyu verecek. Çinli firmanın şimdilik Xiaomi Mi 8 Pro'ya güncellemeyi ne zaman sunacağı bilinmiyor. Ayrıca bu güncellemenin Android 11 tabanlı olup olmayacağı da belirsizliğini koruyor.

Orta segmente kadar güncelleme kapsamını genişleten Xiaomi, muhtemelen 3 yıllık cihazlarına son güncellemesini sunacak. MIUI 13 güncellemesi için muhtemelen sadece üst ve amiral gemisi segmenti tercih edilecek.