Ülkemizde de hayli geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Xiaomi, merakla beklenen yeni amiral gemisi modellerini geçtiğimiz günlerde tanıtmıştı. Özellikle Xiaomi Mi 10 Pro, kamera performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Aldığı DxOMark puanıyla en iyi kamera performansına sahip akıllı telefon unvanını Mate30 Pro’dan almayı başaran Xiaomi Mi 10 Pro, iç mimarisiyle de başarılı bir cihaz.

Çinli üretici genel olarak ürettiği modellerde o kadar da karışık bir mimari kullanmıyor. Yani bu telefonları kendi imkanlarınızla tamir etmek o çok da zor değil.

Nitekim aynı durum Mi 10 Pro modelinde de söz konusu. Dilerseniz aşağıdan Mi 10 Pro’nun parçalarına ayrıldığı videoya göz atabilirsiniz.

Videoda da görüldüğü üzere Xiaomi Mi 10 Pro’yu sökmek çok zor değil. Telefonun geneli modüler bir yapıda ve değişim için onlarca vida sökmenize gerek yok.

Bu arada dip not olarak şunu da belirtelim. Mi 10 Pro geçtiğimiz gün Master Lu Geekbench performans testinde de ortaya çıktı. SD 865 kullanan model 469.692 puan alarak ilk sıraya yükseldi. Mi 10 Pro’dan önce liderlik koltuğu SD855+ ile gelen Nubia Red Magic 3S’e aitti.

Elbette şu anda Samsung’un tanıttığı S20 modellerinin henüz performans testinde görülmediğini hatırlatmak gerekiyor. Keza S20 modellerinin podyuma çıkmasıyla bu sıralama değişebilir.