Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Xiaomi, MIUI 12.5 güncellemesini hız kesmeden dünya çapında uygun cihazlara sunuyor. Öte yandan şirket, kullanıcıların karşılaştığı sorunları çözmek için 'MIUI Pioneer Group' isimli bir ekip kurdu.

Bunların üzerine internette MUI 13 söylentileri dolaşmaya başladı. Çin'den güvenilir bir kaynak olan Digital Chat Station'a göre, MIUI 13 gerçekten de şu anda Xiaomi tarafından test ediliyor. Xiaomi her şeyden önce son iki yılda piyasaya çıkan cihazların güncelleme alacağını söylüyor. Xiaomi'nin amiral gemileri ve popüler orta sınıf cihazları için üç MIUI güncellemesi ve bütçe akıllı telefonlar için iki MIUI güncellemesi sağladığı zaten bilindiğinden bu gelişme pek de sürpriz olmadı.



Ek olarak, bu haftanın başlarında başka bir sızıntı haber, yaklaşmakta olan Mi MIX 4'ün MIUI 13 ile birlikte piyasaya sürüleceğini söyledi. Mi MIX 4'ün üçüncü çeyrekte piyasaya sürüleceği söyleniyor. Bu nedenle, tahminlere göre MIUI'nin en son sürümü de yaklaşık olarak aynı zamanda duyurulacak.

Daha önceki raporlara göre Xiaomi, sistem uygulamalarını MIUI 13'e uyarlamaya başladı. Hatta bir söylenti MIUI 13'ün Haziran ayında çıkacağını öne sürüyor. Ama durum pek de öyle görünmüyor. Bu kadar söylenti çıktığına göre işlerin resmiyet kazanması da çok uzun sürmeyecektir. Önümüzdeki günlerde resmi duyurusu yapılmadan önce Xiaomi'nin mobil işletim sisteminin bir sonraki ana sürümü hakkında daha fazla bilgi edinmeyi umuyoruz.