Xiaomi’nin bağımsız alt markası olan POCO, Mayıs ayında POCO F2 Pro modelini tanıtmıştı. Cihaz, kutusundan Android 10 tabanlı MUI 11 ile çıkmıştı. Geçtiğimiz aylarda MIUI 12 güncellemesini alan telefona bugün sürpriz bir şekilde Android 11 güncellemesi verilmeye başlandı.

İstikrarlı bir şekilde ilerleyen şirketin, güncellemeyi yakın zaman içinde tüm POCO F2 Pro kullanıcılarına ulaştırması bekleniyor.

Hazırlanan yeni bir rapora göre Xiaomi POCO, kararlı Android 11 güncellemesini birkaç kullanıcıya sunmaya başladı. Güncelleme, Android’in en son sürümünün yanı sıra, Eylül 2020 Android güvenlik yamasını da beraberinde getiriyor.

Android 11 güncellemesi V12.2.1.0.RJKMIXM yazılım sürümüyle geliyor. 2.8 GB'lik bir boyutu bulunan güncelleme OTA üzerinden sunuluyor. Güncelleme kapsamında yeni güç menüsü, dahili ses kaydı, akıllı yanıt, etkileşimli Medya denetimleri, gelişmiş güvenlik güncellemeleri gibi özellikler bulunuyor. Bunlara ek olarak kararlı MIUI yazılımı, bazı yeni kamera efektleri ve birçok yeni duvar kağıdı bu güncellemeyle birlikte POCO F2 Pro kullanıcılarına sunulacak. 



Güncellemenin gelip gelmediğini kontrol etmek isteyen kullanıcılar Ayarlar > Telefon Hakkında > MIUI Sürümü’ne giderek güncellemeyi elle denetleyebilirler. Beklemek istemeyen kullanıcılar ise internet üzerinden de bu güncellemeyi cihazlarına yükleyebilirler. Ancak yakın zaman içinde bu güncelleme çoğu cihaza ulaşmış olacaktır.