Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Xiaomi, yeni model serisi CIVI'yı 27 Eylül'de Çin'de saat 14:00'te piyasaya sürecek. Xiaomi cep telefonu yetkilisi, Xiaomi CIVI'nin 32MP HD kamera, çift led, AF otomatik odaklama desteği ile donatılacağını söyledi.



Bu telefon ilginç şekilde, fotoğraf özelliklerini analiz etmek için AI ağını kullandığını ve orijinal cilt ayrıntılarını kaliteli cilt dokusuna göre yeniden oluşturmak için kusurlu parçaları piksel piksel "yeniden tasvir ettiğini" ayırt ederek ilk kez piksel düzeyinde cilt yenileme teknolojisini uyguluyor. Lei Jun'un da söylediği gibi yeni bir güzellik silahı teknolojisi artık telefonlarımızda.

Aşağıda bu özelliğin kullanılmış ve kullanılmamış örneklerine bakabilirsiniz. (İlk resim uygulanmamış hali, diğeri ise uygulanmış hali)



Resmi açıklamaya göre, etki tıpkı yeni doğmuş bir bebeğin hassas cildi gibi, ne buruşuk ne de çok düz. İlk önce insan rötuş tekniklerini öğrenmeye çalışan AI, resim üretmekten sorumlu kişiler tarafından ve on binlerce kadının ücret karşılığında fotograf çekiminden, farklı açılardan fotoğrafçılar ile farklı ışıklandırmalarda, farklı gölgeleme durumlarında her bir rötuşlayıcı onlarca ince ayarlı fotoğraf çekiyor ve böylece kamera AI'si bu teknikleri öğreniyor.



Yeni kamera teknolojisi, bu eğitim deneyimlerine dayanarak rötuş yapmaya başladığında, eğitim sırasında orijinal görüntü ile bilgisayar tarafından oluşturulan görüntü arasında ayrım yapmayı öğreten önceden eğitilmiş bir ayrımcı olan başka bir sinir ağı ile ortaklaşa çalışıyor.



Ön kameranın yanı sıra telefon Snapdragon 778G yongası ile donatılacak, üç hızlandırıcıya sahip olacak. Snapdragon 778G, 4×2.4GHz A78 çekirdekli ve 4×1.9GHz A55 çekirdekli, TSMC'nin 6nm işlemcisini kullanılarak üretilmiş ve Adreno 642L GPU ile donatılmış bir çiptir.



Telefon 71,5 mm genişliğe ve 6,98 mm kalınlığa sahip ancak yine de 4500 mAh kapasiteli bir pil taşıyor. Resmi olarak Xiaomi CIVI, bu yıl piyasaya sürülen en uzun ömürlü Xiaomi telefonu olacak. CIVI'nın çerçevesi bu sefer çok iyi durumda 6.55 inç, orta çerçeve 1.5 mm, kenarları 2.25 mm ve ağırlığı ise sadece 166 gr olacak.

Böyle bir kamera teknolojisi ile karşılaşmak oldukça farklı bir deneyim olacak. Siz ne düşünüyorsunuz?