Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Akıllı saat piyasasının uzun süredir lider pozisyonundaki ismi Apple'dı. Hem marka gücünü hem de gerçekten üstün tasarımını göz önünde bulundurduğumuz zaman, Apple marka akıllı saatlerin en çok satılan saat modelleri olması aslında çok da garip değil. Ancak Amerikan devinin artık öyle bir rakibi var ki, kendisiyle asla rekabet edemeyeceği bir konuda sıkıştırıyor: Fiyat.

Xiaomi, hem akıllı telefon hem akıllı saat hem de içerisinde bulunduğu diğer bütün piyasalarda fiyat konusunda neredeyse rakipsiz. Çinli bir şirket olmanın bütün özelliklerini gösteren Xiaomi, kısa zamanda bu kadar büyümesinin ardında yatan en önemli sebep de hiç şüphesiz, fiyat konusunda bu kadar esnek olabilmesi.

Aynı silahını akıllı saat sektöründe de kullanan Xiaomi, bunun meyvelerini yemeye başladı bile. Öyleki uzun zamandır, en çok akıllı saat satan marka sıralamasında birinci sırada olan Apple'ı tahtından indiren Çinli teknoloji şirketi, artık bu alanda yeni lider pozisyonunda.

Canalys isimli araştırma şirketinin paylaştığı verilere göre, yılın ikinci çeyreğinde toplam 8 milyon adet civarında giyilebilir akıllı cihaz (akıllı saat, akıllı bant ve akıllı bileklik) satan Xiaomi, pazar payının %19,6'sını ele geçirmiş oldu. Bu sayede liderliği de kapan Xiaomi'yi ise 7,9 milyon adetlik satışıyla Apple izledi.

Listede üçüncü sırayı ise 3,7 milyon adetlik satışıyla Huawei izledi. Çinli bir diğer şirket olan Huawei'nin rakiplerinin bu kadar geri düşmesinin ardında yatan sebep ise, tabi ki yediği ambargolar. Öyle ki şirketin giyilebilir cihaz konusundaki bu yıl ki satışları geçtiğimiz yıla göre tam %53,9 oranında azalmış vaziyette.