Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Xiaomi, tasarlanırken MicroLED görüntüleme teknolojisi kullanılan ilk akıllı gözlüğünü tanıttı. Görüntüleme sisteminin çerçeveye sorunsuz bir şekilde yerleştirilmesi için MicroLED kullanılan gözlük uzun bir deneyim sunacak.

Xiaomi Akıllı Gözlük, yalnızca 2,4 mm x 2,02 mm ölçülerinde bir görüntü işlemcisine sahip. Kabaca bir pirinç tanesi boyutunda olan ekranın her bir pikseli 4μm boyutunda. Bu, ekranın gözlük çerçevesine mükemmel bir şekilde oturmasını sağlıyor. Cihazda, zorlu doğrudan güneş ışığında dahi göze ulaşmadan önce karmaşık optik yapılardan yeterli ışığın geçmesine olanak tanımak için 2 milyon nitlik bir tepe parlaklığına ulaşabilen ultra verimli bir monokrom ekran çözümü tercih edildi. Işınların göze ulaşmadan önce kırılması gerektiği için MicroLED'de ışığı 180°'de kıran bir optik frekans yönlendirici lens kullanıldı. MicroLED ekran, optik frekans yönlendirici lensin mikroskobik ızgara yapısı aracılığıyla ışınları insan gözüne doğrudan iletiyor.



İç lensin üzerine kazınmış ızgara yapısı, ışığın benzersiz bir şekilde kırılmasına ve güvenli bir şekilde insan gözüne yönlendirilmesine olanak tanıyor. Kırılma süreci, ışığın sayısız kez yayılmasını, insan gözünün tam bir görüntü görmesini ve giyerken kullanılabilirliği büyük ölçüde artırmayı içeriyor. Tüm bunlar, diğer bazı ürünlerde olduğu gibi karmaşık çoklu lens sistemleri, aynalar veya yarım aynalar kullanmak suretiyle değil tek bir lensle yapılıyor. Optik frekans yönlendirici teknolojisi, cihaz boyutunu ve ağırlığını önemli ölçüde azaltırken akıllı gözlüklerin geleneksel gözlüklerle aynı boyutlara yaklaşmasını sağlıyor. 

"Bildirimler" ile akıllı telefonlardaki tüm anlık bildirilerin gösterilmesi uygun bir yaklaşım değil. Bu nedenle, Xiaomi Akıllı Gözlük, kullanıcıları rahatsız etmemek için akıllı ev alarmları, ofis uygulamalarından gelen acil bilgiler ve önemli kişilerden gelen mesajlar gibi en önemli mesajları seçiyor ve gösteriyor. Akıllı gözlüğün en doğal kullanım senaryosu telefon araması. Karşı taraf sizi aradığında numarasını görebilirsiniz. Yerleşik çift mikrofon ve hoparlör sayesinde her iki taraf da birbirini net bir şekilde duyabilir.

Araç ve bisiklet sürme gibi durumlarda en kullanışlı senaryo ise "navigasyon". Xiaomi Akıllı Gözlük, gözlerinizi yoldan ayırmadan aracınızı güvenli ve rahat bir şekilde kullanırken yolları ve haritaları gerçek zamanlı olarak gözünüzün önüne getirebilir.

Gözlüğün ön tarafında yer alan kamera ile fotoğraf çekebilir ve çekilen fotoğrafın üzerindeki yabancı dildeki metinlerin kendi dilinizdeki çevirisini görebilirsiniz. Ürün seyahat eden kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor. Fotoğraf veya video çekilirken kameranın kullanıldığını göstermek için gösterge ışığı yanıyor.

Bu düzeyde bir işlevselliğe ulaşılabilmesi için gözlük, dört çekirdekli ARM işlemci, pil, dokunmatik yüzey, Wi-Fi/Bluetooth modülleri, Android işletim sistemi ve daha fazlasıyla donatıldı. Tüm bu özelliklere rağmen gözlük yalnızca 51 gram ağırlığında. Xiaomi, bu gelişmiş özellikler sayesinde geleneksel gözlük boyutlarına yaklaşıyor ve mevcut diğer akıllı gözlüklerden çok daha fazla işlevsellik sunuyor. Xiaomi Akıllı Gözlük yeterince gelişmiş herhangi bir teknoloji sihirden ayırt edilemez sözünü gerçeğe dönüştürüyor ve geleceğe yönelik bir bakış açısı için mühendislik zihniyetinden faydalanıyor.