Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Birkaç gün önce Xiaomi, onaylanmış  Android 12 tabanlı MIUI ROM'ların dağıtımına başlamıştı (Yanlızca Çin'de), bugün ise şirket, MIUI'nin bir sonraki sürümü ile birlikte çok yakında Android 12'yi tanıtacağı ikinci cihaz listesini de onayladı.

Bu durumda Xiaomi, Çin'de 13 adede kadar yeni cihaz için Android 12'nin dahili beta sürümünü başlatmış oluyor. Böylece bu yılın sonunda veya 2022'nin başında istikrarlı bir şekilde güncellenebilecekler. Daha sonra ise Global pazarda güncellemeler kademeli olarak yayınlanacak. 

Daha önce de söylediğimiz gibi, Xiaomi, Çin'de çok sayıda cihaz için Android 12'nin dahili beta sürümünü piyasaya sürmüştü. Bu gelişme önümüzdeki birkaç ay içinde yeni sistemin kararlı bir sürümünün yayınlanabilir olacağını doğruluyor.



Elbette, MIUI geliştirme ekibi Android 12'yi daha fazla sayıda cihaz için hazır hale getirdikçe bu liste zamanla genişleyecek. Aslında, haftalar önce Android 12'yi alabilecek olası cihazların listesi yayınlanmıştı, aralarında şu cihazlar bulunuyor:

Listeler XDA kaynakları ve Xiaomi'nin dahili beta için yayınladığı listelerden oluşmaktadır. Yukarıdaki 13 cihaz şuanda resmi beta sürecindedir.