Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun

F5Haber'e Google News'te abone olun

Son dönemde Avrupa pazarında olduğu gibi Türkiye pazarında da en etkin isimlerden birisi Xiaomi diyebiliriz. Çinli akıllı telefon üreticisi fiyat performans ürünleri sayesinde Türkiye pazarında hayli faal bir görüntü çiziyor. Özellikle de orta segment cihazlara baktığımızda Xiaomi Redmi imzası taşıyan cihazların muazzam bir satış performansı ortaya koyduğunu söyleyebiliriz.

Xiaomi'nin satışa sunduğu modeller hayli uygun fiyatlı gibi görünse de yurt dışı fiyatı göz önüne alındığında arada muazzam bir fark çıkıyor. Bu durumu çok basit bir şekilde örneklememiz mümkün. 

Örneğin ülkemizde de hayli popüler olan Redmi Note 9 Pro'nun TR garantili fiyatı yaklaşık olarak 3000 TL. Bu telefonun yurt dışındaki fiyatı ise 200 dolar. Yani TL bazında baktığımızda 1470 TL hadi düz 1500 TL diyelim. Kabataslak baktığımızda bile arada 2 katı fark olduğunu görüyoruz.



Hal böyle olunca kaçak cihazların önü de açılmış oluyor. Bilindiği üzere pek çok Android modelinde imei numarası klonlayarak kullanım mümkün. Nitekim bu durumun en yaygın olduğu cihazlar da Xiaomi modelleri. Çünkü hem fiyatı uygun, hem de Türkiye'de tutuyor.

Dolayısıyla imei klonlu bir Note 9 Pro yaklaşık olarak 2000 TL'den satılmakta. Yani TR garantili cihazla arasında 1000 TL fark var. 

1000 TL belki sizin için çok bir anlam ifade etmeyebilir. Fakat ülkemizde yaşayanların büyük bir kısmı için 1000 TL hiç de fena bir meblağ değil. Doğal olarak pek çok kişi kaçak yollarla ülkeye sokulmuş ve klonlanmış olan bu cihazları tercih ediyor.

Peki bu cihazlar ne gibi sıkıntılar doğuruyor. Hemen söyleyelim. İlerleyen dönemlerde telefonunuz güncelleme aldığında BTK imei klonlama işlemi olduğunu anlıyor ve telefonunuzu kullanıma kapatıyor. Ya da sizin kullandığınız imei adresi başka telefonda kullanılmaya başlayınca telefonunuz kayıtsız duruma düşüyor. 

Bu tarz işlemlerle mağdur olmak istemiyorsanız TR garantili Xiaomi cihazlarından şaşmamanızı tavsiye ederiz. En azından sonradan başınız ağrımayacaktır. Elbette yine de tercih sizin.