Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Xiaomi'nin 200W 'HyperCharge' hızlı şarj teknolojisi geçen ay görücüye çıktı. Şirket, 4.000 mAh pilin sadece 8 dakikada tamamen şarj edilmesini mümkün kıldı. Teknolojinin hayranlık uyandırıcı olduğuna dair hiçbir şüphe olmasa da, pil sağlığı üzerindeki uzun vadeli etkisi konusunda endişeler mevcut.



Weibo sayfasında yayınlanan bir Soru-Cevap bölümünde, Xiaomi bugün 200W şarj çözümüyle pilin bozulması açısından bazı soruları yanıtladı. Şirkete göre, bir pil 200W'da 800 şarj ve deşarj döngüsünden sonra kapasitesinin yaklaşık %20'sini kaybedebilir. Bu, 5.000 mAh pili olan bir telefonun iki yıllık 200 W şarjdan sonra yaklaşık 4.000 mAh kapasiteye sahip olacağı anlamına geliyor.

Xiaomi, 'HyperCharge' teknolojisinin pil sağlığı üzerindeki etkisinin, pil bozulması için Çin düzenleyici standardı içinde olduğunu iddia ediyor. Çin, akıllı telefon pillerinin 400 döngüden sonra nominal kapasitelerinin en az %60'ını korumasını şart koşuyor. OPPO'nun 125W Flaş Şarj teknolojisi de 800 tam şarj ve deşarj döngüsünden sonra %20'lik bir bozulma ile pil sağlığı üzerinde benzer bir etkiye sahip. Ancak OPPO'nun 65W hızlı şarj teknolojisi, 800 döngüden sonra pil kapasitesinde %9'luk çok daha düşük bir düşüşe yol açıyor.

200W şarj teknolojisinin pil sağlığı üzerindeki etkisini küçümsemesine rağmen, Xiaomi, Mi 10 Ultra'dan bu yana 100W+ hızlı şarjlı yeni bir telefon piyasaya sürmedi. Şu anda piyasadaki en iyi Android telefonlardan biri olan Xiaomi'nin Mi 11 Ultra, "yalnızca" 67W kablolu ve kablosuz şarj hızlarını destekliyor. Şirketin bu yıl içinde ekran altı selfie kameralı ve UWB destekli yeni bir amiral gemisi telefonu piyasaya süreceği söyleniyor ancak cihazın 200W hızlı şarjı destekleyip desteklemeyeceği net değil.