Konsol sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Microsoft, yeni nesil konsolu Xbox Series X’i kısa süre önce tanıtmıştı. Xbox Series X teknik özellikleri ve sade tasarımı ile oyun severlerin dikkatini çekmeyi başardı.

Bu nesilde Sony’nin hayli gerisinde kalan Microsoft, Series X ile birlikte durumu biraz toparlamak istiyor. Bunu başarıp, başaramayacağını ise zaman gösterecek.

Xbox Fransa’nın başındaki isim olan Ina Gelbert geçtiğimiz haftasonunda Xboxygen’e konuştu. Gelbert, Xbox Series X’in hali hazırda seri üretime geçtiğini ve konsolun lansman sürecinde olabildiğince fazla ülkede satışa sunulmasını planladıklarını açıkladı.



Gelbert Fransa’nın da öncelikli ülkelerden biri olduğunu söyledi. Peki ya Türkiye? Hatırlanacağı üzere Xbox One da ülkemize hayli gecikmeli olarak gelmişti. Aslında 3. parti ithalatçılar konsolun çıkışının hemen akabinde Xbox One’ı Türkiye’ye getirdiler. Lakin Microsoft Türkiye bandrolü taşıyan cihazların ülkemizde satışa sunulması beklenenden biraz uzun sürmüştü.

Dolayısıyla Xbox Series X lansmanında Türkiye’nin öncelikli ülkeler arasında olmadığını tahmine etmek pek zor değil. Zira ülkemizde konsol tarafında Xbox kullanıcısı pek fazla değil. Lakin Microsoft’un hoş bir sürprizle ülkemize öncelik vermesi pek de kötü olmazdı. Yine de bekleyip göreceğiz.

Bu arada konsolun bu yılın son çeyreğinde satışa sunulacağını da hatırlatalım. Ön görülen satış tarihi ise Kasım ayının ortaları.