Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Microsoft kısa süre önce yeni işletim sistemi Windows 11'i tanıtmıştı. Windows 10'dan daha stabil ve daha sorunsuz bir yapıya sahip olan Windows 11, hali hazırda tüm bilgisayarlarda çalışmayacak.

Zaten Microsoft da bu işletim sisteminin hangi bilgisayarlarla uyumlu olduğunu test eden mini bir uygulama hazırlamış durumda. Bu uygulamayı bilgisayarınıza kurduğunuzda sisteminiz test ediliyor ve Windows 11 için uyumlu olup olmadığı size belirtiliyor.

Peki hali hazırda Windows 11 ile gelecek olan ilk PC'ler hangileri olacak? Malum günümüzde pek çok dizüstü PC freedos yani işletim sistemi olmadan kullanıcılara sunuluyor. Geri kalanda ise yaygın olarak Windows 10'un çeşitli versiyonları tercih ediliyor.

Fakat önümüzdeki süreçten itibaren Windows 11 ile gelen bilgisayarları görmeye başlayacağız. Bu anlamda duyurulan ilk resmi cihaz da realme Book oldu. Şunu sorabilirsiniz. realme PC mi üretiyor? 

Aslında şimdiye kadar üretmiyorlardı. Fakat geçtiğimiz günlerde realme ilk PC ve tablet modelini tanıttı. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte Çinli üretici PC ve tablet de üretecek.

realme PC şimdilik Windows 11 desteği sunan ilk ve tek PC. realme'nin bu dizüstü bilgisayarı ne zaman satışa sunacağı ise şimdilik belli değil. Bekleyip göreceğiz.