Zaman zaman yaşanan erişim sorunlarına bir yenisi eklenen WhatsApp, Türkiye'de kullanılamıyor. Kullanıcılar uygulamaya girdiklerinde bağlantı sorunu hatası ile karşılaşıyorlar.

WhatsApp yine çöktü

Daha önce de yaşanan bu durum sebebiyle Türkiye'deki kullanıcıların uygulamayı kullanamadıkları haberi de veriliyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmese de bu tarz sorunlarda belli bir süre sonra hataların düzeltildiği de bilinen bir gerçek.

Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp'a ek olarak aynı zamanda Instagram'da da benzer bir erişim sorunun yaşandığı sosyal medyada dile getirilen bir diğer şikayet. Muhtemelen ortak sunucu kullanan bu iki uygulama benzer sebepten dolayı çöktü.

Sadece Türkiye'de sorun yok

Bu tarz kesintileri takip eden DownDedector sitesinin verilerine göre WhatsApp ile ilgili sorun en çok Avrupa ülkelerinde yaşanıyor. Sitenin yayınladığı haritaya göre özellikle yaşanan sorun özellikle İtalya ve Almanya'nın kuzey bölgelerini etkiliyor. Özellikle İstanbul ve civarında ülkemizde de hissedilen sorunun kaynağı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU