Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesinin tarihi yaklaştıkça, mesajlaşma uygulamasına yeni özelliklerin geleceği açıklanmaya başladı. Kullanıcılarını yeni özellikler ile platformda tutmak isteyen WhatsApp, şimdi de sihirbazlık yapacak. WhatsApp'ın bir süre önce kullanıma sunduğu kaybolan mesajlar özelliği şimdi de fotoğraflara gelecek.

Kaybolan fotoğraflar özelliği üzerinde çalışan WhatsApp, gönderilen fotoğrafların karşı taraftan ne zaman silineceğini kullanıcıya bırakacak. Örneğin; sohbet ekranını açtığınızda gönderilen medyayı açabilecek ancak sohbet ekranını kapattığınız zaman ise fotoğraf otomatik olarak silinecek.

Ancak bu özelliğin bir tane handikapı bulunuyor. O da ekran görüntüsü ve ekran videosu almaları engelleyememesi. Yani gönderdiğiniz fotoğraf tek seferlik görüntülenmesini isteseniz bile karşı taraf ekran kaydı aldığında dilediği zaman o fotoğrafı görüntüleyebiliyor.



WhatsApp'ın bu açığın önüne geçmesi çok zor görünüyor. Netflix ve Amazon Prime Video gibi uygulamlarda DCMA'dan dolayı ekran görüntüsü aldığınızda boş siyah ekran karşınıza çıkar. Ancak WhatsApp'ın DCMA'yı gerekçe gösterebilecek bir durumu yok. Bu yüzden en fazla ekran görüntüsü alındığınıda Snapchat gibi karşı tarafa bildirim gönderilebilir.

Şimdilik Android'de test edilen bu özelliğin önümüzdeki ay hem Android hem de iOS kullanıcılarına sunulması bekleniyor. Yeni gizlilik politikasından dolayı yine kullanıcılarını Telegram ve Signal'e kaptıracağı düşünülenen WhatsApp, bu tip yenilikleri ile kullanıcılarını elinde tutmak istiyor.

Sizce bu yeni özellikler WhatsApp kullanıcılarının diğer uygulamalara yönelmesini engeller mi? Siz ne düşünüyorsunuz?