Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Dünyanın en önemli online mesajlaşma servislerinin başında gelen WhatsApp, yakın zamanda birçok önemli güncellemeyi kullanıcılarının deneyimine sunmuş ve bu sayede hem kendini yenilemiş hem de kullanıcılarının ilgisini diri tutmayı başarmıştı. Geçtiğimiz hafta yaptığımız haberde, WhatsApp'ın iPhone kullanıcılarının verilerini Android'e ve özellikle de Samsung modellerine sorunsuz taşıyabilmeleri için bir güncelleme üzerinde çalıştığını duyurmuştuk ki bu haberimizden kısa bir süre sonra teknoloji devi de bu özelliğini resmen tanıtmıştı.

İşte şirketin şimdi de tam tersi bir özellik üzerinde çalıştığı konuşuluyor. İnternette dolaşan haberlere göre WhatsApp, kısa bir zaman içerisinde Android'deki verilerin iPhone'a sorunsuz taşınması için de yeni bir güncelleme duyuracak.

Aslında bu haberin çok da sürpriz olduğunu söylemek doğru olmaz. Bu durumun iki sebebi var. Birincisi, zaten iPhone'den Android'e taşıma özelliği çıkmışken tersinin yani Android'den iPhone taşınma özelliğinin çıkmaması beklenemez. İkincisi ise, genel talep aslında Android kullanıcılarından geliyor.

Yani aslında verilerini taşımak isteyenlerin çoğunluğunu Android kullanıcıları oluşturuyor. Bu durum hala iPhone modellerinin Android modellerine karşı bir üstünlüğü olarak kabul ediliyor. Tabi Android akıllı telefonların sayısının iPhone sayısının onlarca katı olması da, Android kanadından sayıca daha fazla kişinin geçiş yapmasında önemli bir etken. Bu özelliğin tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı ise şimdilik bilinmiyor.