Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan yapılan son açıklamaya göre, WhatsApp Web uygulamasının son beta sürümünde yapılan değişiklikle WhatsApp kullanıcılarının en çok istedikleri özelliklerden biri nihayet hayata geçiyor.

Günümüzde mobil tabanlı mesajlaşma uygulamalarının çoğu, kullanıcılarına hangi cihazları kullandıklarına bağlı olarak telefonlardan veya bilgisayarlardan sohbet etme olanağı sağlayan bir masaüstü uygulaması sunuyor. Bunlar Signal, Telegram ve Facebook Messenger sayılabilir.

WhatsApp bir web sayfası üzerinden hizmet sunduğunda aynı zamanda da kullanıcıların bir mobil cihaza bağlanması gerekiyor. Uygulamanın son beta sürümünde bunun artık değişebileceği iletiliyor.



Yayınlanan bir rapora göre Android telefonunuzdaki veya iPhone’unuzdaki WhatsApp uygulaması ile dizüstü veya masaüstünüzde bir QR kodunu taramak zorunda kalma zorunluğunuz artık geçmişte kalıyor. Yeni beta sürümü ile WhatsApp Web arayüzü için artık QR koduna gerek kalmayacak.

Son günlerde ülkemizde yasaklarla adını duyuran WhatsApp uygulaması artık bağımsız masaüstü web arayüzü ile rakipleri ile aynı hizmeti sunacak. Bu sürümün tarihi hakkında biri bilgi yayınlanmasa da çok yakında olacağı gelen bilgiler dahilinde. Artık kullanıcılar telefonları olmasa da telefonlarında internet olmasa da cihazları kapalı da olsa masaüstü uygulamasındaki kişileri ile mesajlaşabilecekler.