Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, yeni gizlilik politikasını duyurduğunda, verileri toplayacağı ve bunları 53 milyon kullanıcının verisini sızdıran Facebook ile paylaşacağından dolayı kullanıcılarını rakiplere kaptırmıştı. Bu süreçte yıldızı parlayan ve dünyanın en güvenli mesajlaşma uygulaması olarak gösterilen Signal yükselişe geçmişti. Ancak bugün Signal ilginç bir olay ile gündeme geldi.

Signal, reklam teknolojilerinin gizliliği nasıl ihlal ettiğini vurgulamak için Instagram reklamlarını kullanmak istedi. WhatsApp'ın kanına dokunan bu olay sonrası Facebook skandala imza attı. Kendi mesajlaşma platformu WhatsApp'a taş atıldığını düşünen Facebook, Signal'in Instagram reklamını oynayamadığı gibi Facebook hesabını askıya aldı.

Bu ay içerisinde yeni gizlilik politikasını kullanıma sunacak olan WhatsApp, bu süreçte rakiplerine müşteri kaptırmak istemiyor. Bir firmanın kendini savunması en doğal hakkı. Ancak platformun gücünü eline alarak rakiplerin reklamlarını yayınlamamak ve hatta hesaplarını askıya almak oldukça çirkin bir yaklaşım oldu diyebiliriz.

Signal; "Facebook gibi şirketler sizin için teknoloji geliştirmiyor. Verileriniz için teknoloji geliştiriyorlar. İnsanlara ve hayatlarına görünürlük kazandırmak için ellerinden gelen her şeyi Facebook, Instagram ve WhatsApp'tan topluyorlar. Biz bunu açığa kavuşturmak istedik. Ancak Instagram'dan verdiğimi reklam red edildi ve Facebook hesabımız askıya alındı." şeklinde açıklamada bulundu.

Yaşanan bu talihsiz olayı ekran görüntüleri ile de kanıtlayan Signal, Facebook'un karanlık yüzünü bir kez daha bizlere göstermiş oldu. 



Facebook'un bu tutumu kabul edilebilecek bir olay değil. WhatsApp'ın yeni gizlilik politikasının devreye girmesinin ardından bilinçli kullanıcıların büyük bir bölümü Telegram ve Signal gibi uygulamalara yönelebilir. Facebook bu süreci başarılı bir şekilde sürdürmek istiyorsa rakiplerine de söz hakkı vermeli. Hesaplarını askıya almamalı.

Peki, siz Facebook'un bu hareketi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Signal'in Facebook hesabını askıya almaları normal mi?