Facebook geçtiğimiz günlerde hayatının hatalarından birisine imza attı. WhatsApp'ın kullanıcı sözleşmesini değiştiren Zuckerberg'in şirketi, Avrupa'yı yeni kurallardan muaf tutmuştu. 

Avrupa ülkeleri içerisine Türkiye dahil edilmeyince işler çığırından çıktı. Facebook, Türkiye halkını ötekileştirince, kuralları zorla dayatmaya çalışınca adeta bir kavimler göçü yaşanmaya başladı. 

Bu göçte onbinlerce kişi WhatsApp'tan Telegram'a geçti. Telegram haricinde Signal ve Bip'te en çok indirilen uygulamalarda zirveye yükseldi.

Hatta Telegram ve Signal en çok indirilen uygulamalarda ilk ikiye yerleşti. Bu tepki karşısında Facebook'un ne yapacağı ise merak konusu.

Peki Türk halkı neden böyle bir tepki verdi? Bu tepkilerinde halkı olmamızın temel nedeni ne? WhatsApp'a sövme eşliğinde gerçekleştirdiğimiz video içeriğimize aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yeni videomuz ile ilgili sorularınızı bu videonun altında bizlerle paylaşabilirsiniz. Büyüyen Teknolojioku ailesine katkıda bulunmak için YouTube kanalımıza abone olmayı  ve videolarımızı beğenmeyi unutmayın. Desteğiniz bizim için önemli ve bu tarz destekler  size daha fazla içerik üretmek için bize motivasyon sağlıyor.  

Muhtemelen Facebook bu yanlışından dönecektir. Dönmezse de zaten WhatsApp kullanıcılarının büyük bir bölümü diğer mesajlaşma uygulamalarına kalıcı geçiş yapacaklardır.

Bu arada şunu da dip not olarak belirtelim. Biz de Telegram'a geçtik ve kanal açtık. Bu kanala aşağıdan ulaşabilir ve yapacağımız soru cevap etkinliklerine katılabilirsiniz.



Size tavsiyemiz eğer hala WhatsApp'ı terk etmediyseniz siz de terk edin. Bunlara tepkimizi bir şekilde göstermemiz gerekiyor. Bişey olmaz, ne olacak tarzı bir düşünceye kapılmayın. Zira en tehlikelisi bu olur.