Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

WhatsApp şüphesiz en popüler mesajlaşma uygulaması. Şirketin gizlilik tartışmaları bir dönem kayıplara uğramasına sebep olsa da hala dünya genelinde kullanım oran yüksek. Şirket yeni özellikler ekleyerek platformunu geliştiremeye devam ediyor.

Son gelen özellik ise WhatsApp grup sohbetlerine yönelik olacak. Grup sohbetlerine profil fotoğrafı olarak eğlenceli şeyler eklemeyi sevenleri memnun edecek bir özellik geliştirildi. WhatsApp‘ın yayınladığı yeni Beta güncellemesinde gruplar için test edilen bu özellik artık grup simgesine fotoğrafın dışında emoji ve çıkartma da ekleyebileceksiniz.



Özellik şu anda iOS cihazlar için beta güncellemesinde mevcut. Grup sohbetlerini daha işlevsel ve daha eğlenceli hale getirecek özellik tüm testlerde olumlu sonuç alırsa daha geniş bir sürümle sunulabilir. Özellik sayesinde grup yöneticileri simge olarak fotoğraf yerine emoji ve çıkartma da ekleyebilecek.

Özellik henüz Android cihazlar için mevcut değil. Ancak iOS cihaza sahip olanlar özelliği beta sürümünde deneyimleyebilir. WhatsApp’ı 2.21.190.11 sürümüne güncelleyen kullanıcılar bu özelliği görebilecek. Özelliğin herkese ulaşması haliyle biraz zaman alabilir. 

WhatsApp gizlilik sözleşmesiyle ilgili geri adım attığından beri kullanıcıların aklındaki soru işaretleri azaldı diyebiliriz. "Gizlilik sözleşmesini sadece dileyen kullanıcılar onaylayacak" şeklinde açıklama yapan şirket hala en çok tercih edilen mesajlaşma uygulaması olarak öne çıkıyor.