Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir haberde WhatsApp'ın çoklu cihaz desteği alacağından bahsetmiştik. Bu destek sayesinde telefonunuz kapalı olsa bile, internet paketiniz bitmiş olsa dahi tarayıcı üzerinden WhatsApp kullanmaya devam edebileceksiniz. Şimdi bu özellikle birlikte yeni emojilerin de geleceğini öğrendik.

Çoklu cihaz desteği özelliği henüz beta sürümünde olsa dahi kullanıcılara sunulmaya başlamıştı. Önceden WhatsApp Web kullanabilmek için ana uygulamanın yüklü olduğu akıllı telefonda sürekli internet bağlantısı gerekiyordu. Çoklu cihaz desteği sayesinde artık böyle bir zorunluluk kalmayacak. 

WhatsApp çoklu cihaz desteği ile artık ana cihazda internet erişimi mecburiyeti kalkacak. Ana uygulamanın kurulu olduğu telefonunuzu kapatsanız dahi WhatsApp uygulamasını web üzerinde kullanabiliyor olacaksınız. Özelliği kullanmak için telefonunuzdan WhatsApp uygulamasını açın. Ardından sağ üst köşedeki menü işaretine tıklayın. “Bağlı cihazlar” butonunu göreceksiniz. Cihazınız çoklu cihaz desteği almışsa özellikten açılan pencereden yararlanabileceksiniz. 

WhatsApp'ın sunduğu bu kolaylığa ek olarak ayrıca 37 yeni emoji de geliyor.



Bugün yeni emojileri duyuran Unicode Konsorsiyumu, Unicode 14.0'ü duyurdu. Yeni emojiler arasında yeni yüzler ve yeni el işaretleri gibi daha önce görmediğimiz detaylar karşımıza çıkacak. Yeni emojilere ayrıca farklı renk seçenekleri de gelecek. Tüm bunlar hesaba katıldığında yakında karşımıza 112 yeni tasarım çıkacak.