Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

WhatsApp geçtiğimiz dönemde gizlilik sözleşmesi gibi sebeplerle bir çok kullanıcı kaybetti. Verilerinin Facebook ile paylaşılmasını istemeyen kullanıcılar Telegram gibi farklı popüler mesajlaşma uygulamalarına geçmişti. WhatsApp o günden beri platformunu geliştirmek için elinden geleni yapıyor. Şirket bu kapsamda kullanıcıların hayatını tamamen kolaylaştıracak yeni bir özellik duyurdu.

Siz de uygulama üzerinden atılan sesleri dinlemeyi sevmiyorsanız WhatsApp yakında sizi bu dertten kurtarabilir. Geliştirilen özelliğe göre artık atılan sesler metin halinde görülebilecek.



Daha önce ses dinlemeyi sevmeyen kullanıcılar için şirket seslere hızlandırma seçeneği de eklemişti. Dileyen kullanıcılar WhatsApp üzerinden atılan sesleri 3 hızlandırma seçeneği ile dinleyebiliyor. Ancak herkes her zaman sesleri dinlemeye müsait olmayabilir. Bu nedenle sesli mesajların metin haline döndürülmesi kullanıcıların hayatını oldukça kolaylaştıracak diyebiliriz

Şirket bu özelliği ile diğer popüler sosyal medya uygulamalarına fark atmayı planlıyor. Uygulama ayrıca gizlilik sözleşmesi ile ilgili de geri adım attı. Buna göre u sözleşmeyi sadece dileyen kullanıcılar kabul edecek. Söz konusu özellik iOS cihazlar için geliştiriliyor.  Apple’ın ses tanıma motoruna dayanıyor olması bunun en önemli sebebi. Söz konusu özellik ilerde Android cihazlar için de geliştirilecek. Ancak şimdilik uygulama iOS kullanıcıları için verimli bir özellik sunacak diyebiliriz.