Sosyal medyanın bugünlerde konuştuğu en önemli konuların başında ABD merkezli Wayfair isimli e-ticaret sitesi geliyor. İnternet üzerinden ev eşyaları satılan sitede bulunan bazı ilanların kaçırılan çocukların ticareti için kullanıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Wayfair Skandalı olarak tabir edilen olayla ilgili olarak site üzerindeki bazı ilanların üstü kapalı olarak çocuk ticareti için kullanıldığı iddiaları ortaya atılıyor. Konuyla ilgili iddia ise site üzerinde satılan ve yüksek rakamlar bulunan bazı ilanların kayıp çocukların ismini taşıması sonucu ortaya çıktı. İlginç olan ise aynı ilanın kayıp kişinin ismini taşımayan sürümünün ise ucuz ve piyasa fiyatında olması idi.

Konuyla ilgili açıklama yapan firma iddiaları reddetse de ilgili ilanların sistemden kaldırıldığı görüldü. Mobilya ve ev eşyaları satan bir şirketin neden iki farklı fiyatlandırma yaptığı ve birinin neden çok yüksek bir rakam olduğu ise halen anlaşılamadı.



Öte yandan benzer ilanların Türkiye'deki bazı e-ticaret sitelerinde de bulunduğu iddiaları da yer alıyor. Gerçekten de aynı ürün için biri normal diğeri fahiş olmak üzere iki farklı fiyatın bulunduğu ilanları Türkiye'de de görmek mümkün.

Konuyla ilgili çocuk istismarından insan ticaretine kadar birçok komplo teorisi üretiliyor olsa da bunun bir SEO çalışması ya da bir nevi reklam olduğunu iddia edenler de bulunuyor.