Özellikle Volkswagen grubu otomobillerde önemli performans geliştirmeleri yapan ABT, yeni performans geliştirme çalışmasını Volkswagen Golf R modelinde yaptı.

Volkswagen Golf R ABT ile şimdi daha güçlü

Volkswagen grubunun önemli geliştiricilerinden biri olan Almanya merkezli ABT, yeni çalışmalarıyla otomobil severlerin karşısına çıkmaya devam ediyor. Çok kısa bir süre önce karşımıza Skoda Octavia RS Wagon modelinde yaptığı performans çalışmasıyla çıkan firma bu defa Volkswagen Golf R modelinde yaptığı performans geliştirmeleri ile karşımıza çıkıyor.

Audi, Volkswagen, Seat ve Skoda markalarına ait otomobillerde geliştirme çalışmaları yapan ABT, piyasaya sürülen modeller üzerindeki başarılı dokunuşlarıyla otomobil severlerin dikkatlerini üzerine çekmeyi başarıyor. Performans düşkünü otomobil kullanıcılarına yönelik geliştirmeler üzerinde çalışmalar yapan firma Volkswagen Golf R modelinde yaptığı performans çalışmasını garajından çıkarttı.

Standart olarak Volkswagen Golf R fabrika çıkışında 2.0 litrelik turbo dört silindirli motor ile kullanıcılarına sunulurken, performans anlamında 300 beygirlik güç üretebilen bu motor 400 Nm‘lik tork değerine ulaşabiliyor.

ABT dokunuşu ile Golf R neler sunuyor?

ABT'nin garajına girdikten sonra performans anlamında değişimler yaşayan Volkswagen Golf R'ın motoru 350 beygirlik güç üretebilir hale gelirken tork değerinin de 440 Nm'ye ulaştığı görülüyor. 0'dan 100 km/s hıza yaklaşık 5 saniyede ulaşabilen araç performans paketiyle birlikte maksimum 270 km/s hıza ulaşabiliyor. ABT Golf R ‘ın sadece motor performansını geliştirmekle kalmıyor aynı zamanda araca yükseklik ayarlı yeni süspansiyonlar, 20 inç büyüklüğünde özel tasarım jantlar ve anti-roll bar gibi parçaları da ekleyerek otomobilin havasını değiştirdiği dikkatlerden kaçmıyor.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU