Ziyarette konuşan Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, ülkede verginin daha adaletli bir sisteme oturtulması gerektiğini belirterek “70 milyon nüfusa sahip ülkemizde sadece 3 milyon vergi mükellefinin bulunması üzücüdür. Vergi sisteminin daha adaletli bir yapıya kavuşturulmasını bekliyoruz” dedi. Ülkemizde yaşanan çeşitli vergi yolsuzluklarına dikkat çeken Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz ise, başkasına ait kimliklerle kurulan şirketleri anımsatarak “Nüfus cüzdanı kaybeden vatandaşlarımız, mutlaka emniyete başvurup gazeteye ilan verdikten sonra bu evraklarla Vergi Daireleri"ne müracaat etsinler” dedi.
Ziyarete Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz ile Mükellef Hizmetleri Grup Müdürü Mehmet Taşkın ve Denetim Grup Müdürü Okan Metin katıldı. Heyet Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı ile birlikte Meclis Başkan Yardımcısı Abdülkadir Yıldız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çondur, Yönetim Kurulu Üyelerinden Kazım Günaydın ve Yakup Er ile görüştü.
23 Şubat 01 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası dolayısıyla çeşitli kurumları ziyaret ettiklerini belirten Aydın Vergi Dairesi Müdürü Mesut Yılmaz, uygulamalarında mükellef haklarını gözetmeyi kendilerine ilke edindiklerini söyledi. Çalışmalarında mükelleflerin eğitilmesine ve Vergi Kanunlarına gönüllü uyumlarının geliştirilmesine önem verdiklerini kaydeden Yılmaz “Mükelleflerin sorumluluk ve hakları konusunda bilinçlendirilmesini çok önemsiyoruz. Son yıllarda yaşanan bir çok olumsuz olay nedeniyle özellikle nüfus cüzdanı kaybedenleri uyarmak istiyoruz. Nüfus cüzdanını kaybeden vatandaşlarımız öncelikle emniyet teşkilatına müracaat ettikten sonra, gazeteye zayi ilanı vererek bu evraklarla birlikte Vergi Dairesine başvurmaları gerekir. Müracaat edilmediği takdirde kötü niyetli kişilerin eline geçen nüfuz cüzdanları ile, değişik illerde şirket kurmaya kadar varan işlemler yapılıyor. Bu yüzden kayıp gibi durumlarda zaman geçmeden kanunsuzluğu engelleyerek, gerekli müracaatların yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımız mağdur olmamak için bu hususu dikkat etmelidir” dedi.

“70 MİLYON"DAN SADECE 3 MİLYONU VERGİ MÜKELLEFİ”
Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Türkiye"de verginin daha adaletli bir sisteme oturtulması gerektiğini belirtti. Ülke nüfusunun 70 milyonu aşmasına rağmen halen 3 milyon vergi mükellefinin bulunduğunu hatırlatan Bosnalı “Borsalar zirai ürünlerden kaynaklanan stopajlar konusunda Vergi Daireleri ile ortak çalışır. Bu nedenle bizler de Vergi Dairelerinin bir ayağı gibiyiz. Ancak ülkemizde verginin daha adaletli bir sisteme oturtulması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye 70 milyonu aşkın bir nüfusa sahip iken ülke genelinde sadece 3 milyon civarında mükellefin bulunması üzücüdür” dedi. Bosnalı ayrıca, Aydın Ticaret Borsası olarak Vergi Dairesi Başkanlığı"nın duyurularla vergi konusundaki yeniliklerden anında haberdar olarak üyelerine de bilgilendirdiklerini kaydetti.
Aydın Ticaret Borsası"ndan her zaman destek gördüklerini kaydeden Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz da, desteklerinden dolayı Borsa Başkanı Adanan Bosnalı ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti. -iha