İlginç rakamların ortaya çıktığı raporda, milletvekillerinin Meclis"teki tüm faaliyet ve davranışları açıklandı.
Aydın"daki bir restoranda yapılan basın toplantısıyla Aydın Milletvekilleri hakkında açıklamalarda bulunan TÜMİKOM Başkanı Mustafa Durna ve TÜMİKOM Aydın Temsilcisi Sevcan Nalıncı Aydın milletvekillerinin karnelerini açıkladı. Yaptıkları çalışmaların sonucu olarak TBMM"de hiçbir faaliyette bulunmayan 4 adet milletvekili bulunduğunu ifade eden Durna, bunların ikisinin AK Parti Milletekili ikisinin de bağımsız milletvekili olduğunu söyledi.
Kendilerinin hiçbir milletvekili hakkında yorumda bulunmadığını sadece ellerindeki verileri açıkladıklarını kaydeden Durna, “Aydın Milletvekillerinin performansına bakacak olursak, Aydın"ın en aktif milletvekili MHP"li Ali Uzunırmak ve Recep Taner geliyor. Ali Uzunırmak aktif olmasının yanı sıra mecliste 102 defa karşılıklı laf atma-cevap verme düellosuna girmiş. AK Partili Atilla Koç ise mecliste hiç kimseyle laf düellosuna girmemiş. En çok genel kurul ve komisyon devamsızlığı olan vekilimiz ise Atilla Koç. Genel kurul devamsızlığı olmayan Aydın vekilimiz maalesef yok. AK Partili Mehmet Erdem, Atilla Koç ve CHP"li Fatih Atay hiçbir yasama etkinliğinde bulunmamış. Ahmet Ertürk ve Recep Taner adına birer defa oturumda olmadıkları halde adlarına sahte oy pusulası düzenlenmiştir” dedi.
ÖNERGE ŞAMPİYONU RECEP TANER
Türkiye Büyük Millet Meclisi oturumlarında 23. dönem içerisinde verilen önergeler hakkında da bilgi veren Mustafa Durna, “Aydın Milletvekilleri içerisinde en fazla önergeyi MHP Aydın Milletvekili Recep Taner verdi. Taner Meclis"e farklı zamanlarda çeşitli soru, gensoru, meclis araştırması önerisi, kanun üzerinde değişiklik önerisi gibi dallarda önerge sunmuştur. Diğer milletvekillerimiz ise Meclis"e sırasıyla Özlem Çerçioğlu 60, Ertuğrul Kumcuoğlu 52, Ali Uzunırmak 50, Fatih Atay 26, Ahmet Ertürk 7, Mehmet Erdem 4, Atilla Koç 3 soru önergesi vermişlerdir” diye konuştu.