CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"la yaşadığı "APS" polemiği sonucunda Baykal"a tepki göstermek için Merkez Valiliğine alınmasını talep eden Aydın Valisi Mustafa Malay için veda gecesi düzenlendi.
Ay-Mendo tesislerinde düzenlenen veda gecesine Aydın'dan ve Aydın dışından çok sayıda davetli katılırken, uzun zamandır bu tür toplantılarda görünmeyen isimlerin de yemeğe katılması dikkat çekti. Gecede MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile siyasi partilerin temsilcileri, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları, meslek odalarının başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Aydın İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, kamu kurumlarının yöneticileri, her meslek grubundan ve halkın her kesiminden temsilciler ile eski bakanlardan Nahit Menteşe ve çok sayıda eski bürokrat Vali Malay'ı yalnız bırakmadı.
Aydın'da görev yaptığı dönem boyunca çekilmiş fotoğraflardan oluşan slayt gösterisinin sunulduğu sırada oldukça duygulanan ve gözlerinin dolan Vali Malay, “Bu dünyada her şeyin gelip geçici. Ben ilkokula gitmekten bile mahrum durumdayken, devletim beni okuttu, en yüksek kademeli memurluğa kadar getirdi. Bu nedenle devletime, milletime her zaman vefa borcum vardır. Hayatım boyunca her zaman en iyi hizmeti vermek ve böylece bu borcu ödemek için çalıştım. Hak yemeden, herkese eşit mesafede ve adaletle karar vermek için elimden geleni yaptım. Aydın'da görev yaptığım dönem boyunca da bunlara dikkat ettim. Bizlere üniversite eğitimimiz döneminde hocalarımız, geçmişte görev yaptığımız yere daha sonra tekrar uğramamızın doğru olmayacağını, çünkü aynı ilgiyi göremeyip moralimizin bozulacağını söylerlerdi. Oysa ben bundan çekinmedim ve önceki görev yerlerime hep uğradım” dedi.
Görev yaptığı tüm yerlerde ilgiyle karşılandığını ve halkın sevgisini kazandığını ifade eden Vali Malay, “Aydın'da görev yaptığım yıllar hep güzel hatıralarla doludur. Burada çok güzel dostlar edindik, birlikte güzel işlere, başarılara imza attık. Buradan hepinize, bütün Aydınlılara teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle bir gecede beni yalnız bırakmadınız ve beni çok mutlu ettiniz. Sizlerden, Aydın'dan ayrılmak benim için çok zor. Ama görevimi yapmanın gönül rahatlığıyla sizlerden ayrılıyorum” diye konuştu.