Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 11'in gelmesine çok az kaldı. Ancak işletim sistemiyle ilgili kafa karışıklığı yaratan olaylar hala devam ediyor. Windows 11 hakkında hala çok fazla kafa karışıklığı var ve en büyük sorunlardan biri, yeni işletim sisteminin ürün yazılımı saldırılarına karşı koruma sağlayan TPM 2.0 gereksinimiyle ilgili.

Bu güvenlik özelliği Windows 11'i çalıştırmak için atlanabilirken, görünüşe göre Riot Games ve Valorant bu önlemi uygulamaya başlamış durumda. Bu nedenle TPM 2.0 olmadan Windows 11 çalıştıran bilgisayarlar Valorant'ı çalıştıramayack.



Windows 11, 5 Ekim'e kadar resmi olarak mevcut olmasa da, ilgilenen kullanıcılar birkaç aydır bir önizleme sürümünü indiriyorlardı. Yeni işletim sisteminin en son sürümü, geçici çözümler kullanan Valorant oyuncuları için kötü bir sürpriz içeriyor gibi görünüyor. 

XDA Developers tarafından yayınlanan bir rapora göre kullanıcılar, Valorant oynamaya çalışan Windows 11 kullanıcıları hata mesajları aldıklarını bildirmeye başladılar. PC'deki en popüler çok oyunculu oyunların tümü muhtemelen hile yapmayı ciddi şekilde engelleyebilecek herhangi bir Windows 11 özelliğini desteklemeyi seveceğinden, kısıtlamanın yalnızca Valorant ile sınırlı kalmaması da çok muhtemel görünüyor. Fortnite da kısıtlamalara dahil olabilir. Tüm soruların cevaplarını Windows 11 işletim sistemi sunulduğunda net olarak alacağız.