Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Hüseyin Avni Coş"un başkanlığında toplandı. Aydın Valiliği Encümen Salonu"nda yapılan toplantıya Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Alkanlı, Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulisi Akşit, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Haluk Uysal ve Türk-İş Aydın İl Temsilcisi Mustafa Aydın ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, Türkiye"nin olduğu gibi Aydın'ın da en önemli sorununun istihdam olduğunu söyledi. İstihdam sorunun çözümü noktasında neler yapabileceğini, yerel bazda hangi çözümlere ulaşabileceğini araştırıp, değerlendireceklerini ve böylece uygulamaya yönelik çözümler bulmaya gayret göstereceklerini belirten Coş, “Bu tür toplantıların işe yarar olması için bütün katılımcıların toplantının ve istihdamın öneminin bilincinde olmaları ve bu konuda ellerinden geleni yapmaları konusunda azimli ve kararlı olmaları gerekiyor. Bu konuda ne mümkünse onu yapmaya çalışacağız. Söyleyeceği herhangi bir sözü ve önerebileceği çözümü olan bütün kişi ve kurumların görüş ve önerilerini iletmelerini istiyoruz. 7'den 77'e Aydın'ı ve Türkiye'yi seven insanlarla, her konuda olduğu gibi istihdam konusunda da işe yarar ve uygulamaya değer çözümler üretmeye çalışacağız” diye konuştu.
Vali Coş; İŞ-KUR Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı'nın Aydın'daki istihdam konusundaki sunumu sırasında, açılacak kurslar konusunda gerekli yazışmaların yapıldığını ifade etmesi üzerine; yazışmalar haricinde telefondan da fevkalade yararlanılması gerektiğine işaret etti. Özel işlerini telefonla takip eden bürokratların, devletin işini de kendi işleri bilerek telefonla ilgili birimlerle görüşmesi gerektiğini vurgulayan Coş, “Yazının ardından, ilgili kurum aranarak, "Yazıyı gönderdik. Bu konuyla acilen ilgilenin. Takip edin. Bize acilen bilgi verin" diyelim. Gerekiyorsa benim adımı da verin. İşleri böyle süratlendirelim. "Yazıyı yazdım. Ne zaman cevap gelirse artık. Benim sorumluluğumda değil. Onun sorumluluğunda" diyerek, işi ihmal etmeyelim. İş bizim işimiz. Başkasının işi değil. Bu işleri kamu yararına, kamu çıkarına sonuçlandırmamız lazım. Bunun içinde hep beraber hızlı bir şekilde çalışacağız. Bürokrasiyi en alt seviyeye indireceğiz. Yazımızı yazacağız. Ancak, yazılı cevabını beklemeden, şahsi girişimlerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Bir sorunun çözümlenmesi için kaynakların etkin olarak kullanılması gerektiğini savunan Coş, şunları söyledi: “Gerekli araç gereçler temin edildikten sonra, kurumların kendi bünyesinde o işi yapacak elemanlar varsa, işi ihaleye çıkartmanın anlamı yok. O zaman hemen iş bitirilmelidir. Burada önemli olan işin en az maliyetle sonuçlandırılmasıdır. İstihdam konusunda yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında somut adımların atılmalıdır”