Yetkililerden antik kentle ilgili bilgi alan Vali Al, turizm açısından çok önemli kaynaklara sahip ilçenin ve antik kentin mutlaka daha iyi bir şekilde tanıtılması gerektiğini belirtti.
Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nun eşlik ettiği Aydın Valisi Kerem Al, antik kente son yıllarda gelen ziyaretçi sayısını da değerlendirerek, ''Didim'in en önemli kültür mirası olan ve binlerce yıllık tarihe sahip Apollon Tapınağı'na her sene yüzlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Ziyaretçi sayısını daha da artırmak için gerekli altyapı ve tanıtım çalışmasını hızlandırmalıyız. Apollon Tapınağı çevresinde tarihi bir yerleşim de mevcut ve tarihi antik kent çevresinde düzenleme çalışmaları da yapıldığını gözlemledim. Bu çalışmaların yanı sıra ayrıca yurt içi ve dışı tanıtım faaliyetlerimizi artırmalıyız. Bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmin önemi ortada. Buraya mutlaka sahip çıkalım ve ilçe gelirimizi artıralım'' diye konuştu.
Vali Al, tapınak çevresinde ve içerisinde tanıtım bilbordlarının yer almadığını gördüğünü belirterek, tapınak çevresine ve içerisine tapınağı tanıtıcı bilbortlar asılmasını istedi.
Milet Müze Müdürü Mehmet Bilici ise Apollon Tapınağı hakkında Vali Al'a bilgiler vererek, tapınak çevresinde ve içerisinde çalışmaların devam ettiğini, tanıtım bilbordlarının asılmasının yanında, tapınağın çevresindeki koruyucu demirlerinin de yenileceğini söyledi. 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg