Kısa süre önce ülkemizde de kurumsal olarak hizmet vermeye başlayan realme uygun fiyatlı ürünleriyle dikkatleri üzerine çekmişti. Özellikle 4 ana kamerası ve 1500 TL’lik uygun fiyatıyla satışa çıkan realme 5i, kullanıcılardan hayli talep görmüştü.

Çinli üretici, talep gören bu modelini yenilemek için kolları sıvamış durumda. FCC’den sızdırılan raporlara göre realme 6i satışa sunulmak için gün sayıyor.

Sızdırılan bilgilere göre realme 6i genel itibariyle selefinin izinden gidecek. Orta segmente hitap eden bir model olan 6i yine Qualcomm imzalı Snapdragon 6XX serisi yonga setinden güç alacak.



Çinli üretici, yeni modelindeki asıl devrimi kamera ve batarya kısmında yapmak istiyor. Malum, realme 5i’nin ana kamerasının çözünürlüğü segmentindeki modellere nazaran biraz düşüktü. realme 6i ile bu handikap giderilecek gibi görünüyor. Çünkü realme yeni modelinde 12MP yerine 48MP’lik ana kamera kullanmayı planlıyor.

Ayrıca şarj tarafında da önemli güncellemeler gelecek. 5i’de kullanılan 10W hızlı şarj teknolojisinin yerini 18W hızlı şarj teknolojisi alacak.

Malum 5000 mAh kapasitesine sahip bir bataryayı 10W’lık adaptör ile şarj etmek çok da pratik olmuyordu. Dolayısıyla 18W’lık adaptör ile şarj süresi önemli ölçüde azalacaktır.

realme’nin orta segmentteki yeni modelini ilk olarak Hindistan, Singapur, Malezya, Tayland ve Rusya’da satışa sunması bekleniyor. Muhtemelen bu model sonrasında ülkemizde de satışa çıkacaktır.