Edinilen bilgiye göre; Nazilli"ye 45 kilometre mesafedeki Aşağı Yakacık"ta köylü arkadaşları ile sulama göledine giren 16 yaşındaki genç boğuldu. Gölet dibindeki çamura saplandığı için kurtarılamayan Aydın İl şampiyonu Güreşçi Gökhan Uslu, arkadaşlarının tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak göledin içinde kayboldu.
Dün öğlen saat 14.00-15.00 arasında köy yakınlarında bulunan sulama göletine serinlemek için giren Gökhan Uslu ve 8 arkadaşının serinleme sevdası hüsranla bitti. Arkadaşlarının gözü önünde göletin dibindeki çamura saplanan genci suda bulunan diğer arkadaşları kurtarmaya çalıştıysa da başarılı olmadıkları öğrenilirken acı haber üzerine tüm köylünün gölete koştuğu bildirildi. Genç Gökhan"ı bulamayan köylüler, olayı Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığına haber verdi. Olay yerine yerel dalgıçlar çağrılsa da netice alınamaması ve havanın kararması nedeniyle gece arama çalışmasına ara verildi.
ARAMA ÇALIŞMALARINA 10 DALGIÇ KATILDI
10 kişiden oluşan Aydın Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Su Altı Ekibi ile İzmir Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği Su altı Ekibinin dalgıçları yaptıkları bir saatlik çalışmanın ardından suyun 8 metre dibinde Gökhan"ın cansız bedenine ulaştı. Arama çalışmasını Aşağı yakacık ve yukarı Yakacık Köylerinden gelen yaklaşık 500 kişi izledi. Yaklaşık 2 dönüm alana yayılan göletin sağında ve solundaki tepelerden kurtarma çalışmasını izleyen köylüleri Nazilli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığına bağlı askerler yaklaştırmadı. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı nezaretinde ceset sudan çıkarılarak doktorlar tarafından ilk inceleme yapıldı. Olay yerinde yapılan ilk incelemenin ardından 16 yaşındaki Gökhan Usul otopsisi yapılmak üzere Nazilli Devlet hastanesi Morguna kaldırıldı.

ANNE VE BABA METANETLİYDİ
Arama çalışmalarını metanetli bir şekilde yakından izleyen Baba Mehmet Uslu ile göletin yanındaki tepeden izleyen Anne Melek Uslu, evin tek erkek çocuğu Gökhan"ın cansız bedenin bulunmasının ardından sinir krizi geçirdi. Anne Melek Uslu"nun ağlaması Göletin etrafında duyulurken, baba Mehmet Uslu; “Oğlum, ne yaptın sen!” diyerek metanetini koruyamadı. Göletin etrafında bulunan tepelerde arama çalışmalarını izleyen köyülerde Gökhan"ın cansız bedeninin bulunmasının ardından gözyaşlarını tutamadı.

AYDIN GÜREŞ İL BİRİNCİSİYDİ
Nazilli İmamhatip Lisesi 2.sınıf öğrencisi olan Gökhan Uslu, geçtiğimiz yıl kilosunda Aydın il birincisi olduğu öğrenilirken, geçtiğimiz haftalarda maddi imkansızlıklar nedeniyle Kütahya"da yapılan şampiyonaya katılamadığı öğrenildi.

3 GÜNDÜR KÖYLÜLER UYARILIYORDU
3 gündür gerek camii"de gerekse kahvehanelerde gölete girmemeleri konusunda herkesi uyardık diyen Aşağı Yakacık Köy Muhtarı Ali Ekiz; “Köyümüzdeki arazilerin sulanması için bu göleti yaptık. Mart ayından itibaren su ile dolan Göletimizin hemen hemen etrafına uyarı tabelaları asarak göle girmenin tehlikeli ve yasak olduğunu duyurduk. Aynı şekilde camilerde ve köy muhtarlığının anonsları ile defalarca duyurduk. Öğrendiğimize göre köyden 9 genç buraya gelerek suya girmiş. Gökhan, suya en son giren olmuş. Girer girmez zaten çırpınmaya başlamış. Yüzme bilen birkaç arkadaşı kurtarmak istemişler ancak yüzme bilmeyen Gökhan, dibe batarak bir daha su yüzüne çıkmamış. Bize haber verildikten sonra hemen jandarmaya haber verdim. Jandarma ekipleri ile hava kararana kadar bulmaya çalıştık. Ama başarılı olamayınca Nazilli Kaymakamlığınca İzmir ve Aydın"dan özel dalgıç ekibi çağrıldı. Keşke uyarıları dikkate alsalardı da böyle bir olay yaşanmasaydı” dedi.