Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk 2009 yılında Organik Tarım ve İyi Tarım uygulamaları ile üretim yapan üreticilere dekar başına 18 TL destekleme ödemesi yapılacağını belirtti.
Öztürk müracaatların 17 Nisan 2009 tarihinde sona ereceğini söyleyip, müracaatların üreticinin çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olduğu İl ve İlçe Müdürlüklerinde yapılacağını kaydetti.
Organik ve İyi Tarım uygulamaları hakkında bilgiler veren Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, “ Organik tarım yanlış uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden korumaya yönelik toprak ve su kaynaklarını kirletmeden insan, çevre ve hayvan sağlığını korumaya yönelik bir sistemdir. İyi Tarım uygulamaları da , tarımsal üretimin çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyecek şekilde kontrollü olarak yapıldığı , bu üretimin sonucunda elde edilen ürünün sertifikalandırılarak üreticiye ulaştırıldığı işlemler zinciridir. Bu uygulama gerek kaliteli ve verimli tarımsal , gerekse güvenli gıda tüketimi açısından oldukça önemlidir. İyi Tarım uygulamaları topraktan sofraya kadar uzanan bütün üretim ve pazarlama safhalarını kapsamaktadır. Aydın"da İli Tarım uygulamaları yapan 2 şirket bin 389,6 dekar alanda üretim yapmaktadır” dedi.
Destekleme için müracaat eden çiftçilerden 2008 yılı Çiftçe Kayıt Sistemine bağlı olmaları şartı aranacağını ifade eden Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, “Üreticilerimizin müracaat süresi sona erdikten sonara bulunmuş oldukları yerleşim yerlerinde askıya çıkan icmalleri kontrol ederek yanlışlık veya eksiklik varsa askı süresi içinde İl veya İlçe Müdürlüklerine itirazda bulunmaları gerekmektedir. İtiraz etmeyen üreticiler için icmal listesindeki bilgiler kesinleşmiş olacaktır”