Söke ve Didim"e bağlı köylerde 1990 ile 2005 yılları arasında açılan birçok kursta eğitmen olarak yer alan Necla Baştuğ, Teslime Karaoğlu, Fatma Aydıner, Jale Altıngöz, Nurten Canlılar, Aysen Sağgün, Esin Uçak, Gülçin Ürün ve Semra Çalışkan kendi eserlerinden oluşan bir sergi açtı. El Sanatları Sergisi Fatma Suat Orhon Müze ve Sanat Evi"nde açıldı.
Köylerde giyim, makine nakışı ve el sanatları kurlarının yeniden açılmasını isteyen ve açılacak bu kurslarda görev almak isteyen usta öğreticiler, gerçekleştirdikleri sergi ile bu taleplerini iletmeyi amaçladıklarını ifade ettiler. Ziyaret ettiği köylerde gerek halktan gerekse muhtarlıklardan kursların açılması yönünde isteğin olduğunu belirten usta öğretici Necla Baştuğ; “Halk Eğitim Merkezlerine kurların açılması için yaptığımız müracaatlarda "ödenek çıkarılmıyor" yanıtı ile karşılaştık. Bizler belki yüksel okul mezunları değiliz ancak yıllarca usta öğreticilik yaptığımız kursların deneyim ve tecrübesi ile açılacak kurslarda çok faydalı olabileceğimizi biliyoruz” dedi.
Geçmiş açılan kurslarla köylerde genç kızların çeyizlerini kendilerinin hazırladığını, ekonomilerine katkıda bulunduklarını hatırlatan Necla Baştuğ; “Yetkililere köylerimizde kursların yeniden açılması için sesleniyoruz. Kurslarda yıllarca emek vermiş usta öğretici arkadaşlarımızın görev almasını istiyoruz” dedi.
Sökeli unutulan usta öğreticilerin el sanatları sergisinde yer alan ürünler katılımcılar tarafından beğeni toplarken; sergide geçmiş yıllarda köy ve beldelerde açılan sergilerde çekilen fotoğraflarda yer alıyor.