Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Son yıllarda iCloud skandallarının ucu iyice kaçtı. Ünlü oyuncuların iCloud hesaplarının hacklenmesi özellikle ABD ve iPhone kullanımının yoğun olduğu Avrupa ülkelerinde sıklıkla karşılaştığımız bir durum haline geldi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıllarda da pek çok ünlü ismin bulut hesapları hacklenerek uygunsuz fotoğrafları sızdırılmıştı. Geçtiğimiz gün yine bu tarz benzer bir olay yaşandı.

Bir hack grubu ismi açıklanmayan ünlü bir fenomenin hesabını patlattı. Ardından bu fotoğraflardan bazılarını sansürleyerek internette paylaştı. Yani çıplak bölgeler görünse de fenomenin yüzü sansürlenmiş durumda.

Burada iki farklı senaryodan bahsetmek mümkün. Birincisi böyle bir hack olayı hiç yaşanmadı. Yani tamamen grubun dikkat çekmek için yaptığı bir eylem.

İkincisi ise sızdırılan fotoğraflarla ünlü fenomene şantaj yapıp para koparılmak isteniyor. Gözdağı için de bazı fotoğraflar sansürlü olarak internete salınmış olabilir. Malum son dönemde bu tarz şantaj olaylarının sayısı gittikçe artıyor. Pek çok hack grubu insanların telefonlarını hackleyip, ardından uygunsuz fotoğraf ve videolarını yaymakla tehdit ediyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlara karşı dikkatli olmakta yarar var.

Öte yandan sızdırılan fotoğrafların kime ait olduğunu belki ilerleyen günlerde öğrenebiliriz. Elbette hiç öğrenememe ihtimalimiz de bulunuyor. (Görsel temsilidir)