Emekli olduktan sonra Kuşadası'na yerleşen, resim yapmaya, 1992 yılında Söke'de kurdukları Magnesia Kültür ve Sanat Derneği'nde başlayan ve halen Kuşadası'ndaki atölyesinde çalışmalarını sürdüren Ülkü Arısoy, "Kuşadası'nın Renkleri" sergisi ile ilgili yorumunda, güneşin Kuşadası'nda ufukta denize battığını ve gökyüzüyle denizin kıpkızıl birbirine kavuştuğunu söyledi. Kızıllıklar çekilirken, dağların ve denizin mora dönüştüğünü kaydeden Ülkü Arısoy, "Daha sonra denize ayın şavkı düşer. Bu kez ayla denizin
buluşması bir renk şölenine dönüşür.. Kuşadası ve çevresindeki Antik kentlerin yalnızlığı, suskunluğu resimlerimde düşsel yorumumla, bu renklerle örülmüştür. Kuşadası bu anlamda Türkiye'nin en özel yerlerinden biri ve ben ressam olarak bunu resmetmek istedim" dedi.
Serginin açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, İbramaki Sanat Galerisinin değerli sanatçıları konuk ettiğini ve sergi programlarının 2011 Şubat ayı sonuna kadar dolu olduğunu belirterek, Kuşadası'nın sergi salonuna ne kadar ihtiyacı olduğunu anladıklarını söyledi. Kuşadası belediyesi olarak bu tip etkinlikleri çoğaltacaklarını söyleyen Kireç, Ülkü Arısoy'un resimlerine hayran kaldığını belirtti.