Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Geçen Ekim ayından bu yana adını duyduğumuz Samsung Galaxy A53 5G, Çin'in TENAA tarafından onaylandı ve bu süreçte cihazın tüm özellikleri ortaya çıktı.

SM-A5360 model koduna sahip Galaxy A53 5G, maksimum 2,4 GHz saat frekansına sahip sekiz çekirdekli bir işlemci tarafından desteklenmekte. TENAA, listesinde yonga setinin adından bahsetmiyor, ancak daha önce Exynos 1200 SoC ile Geekbench'te görülmüştü.



SM-A5360 kod adlı cihaz yerleşik 8 GB RAM'e sahip. Ancak geçtiğimiz ay Android 12 ile Geekbench'te gördüğümüz SM-A536U 6GB RAM'e sahipti, bu nedenle akıllı telefonun bölgeye bağlı olarak farklı bellek seçeneklerine sahip olmasını bekleyebilirsiniz. Ayrıca farklı pazarlarda farklı yonga setlerine sahip olduğu söyleniyor. Samsung Galaxy A53 5G, 6.46" FullHD+ ekran etrafında inşa edilmiş. TENAA panel tipinden açıkça bahsetmemiş olsa da, akıllı telefon bir ekran içi parmak izi okuyucusuna sahip olacağından burada bir AMOLED ekrana baktığımızı söyleyebiliriz.

TENAA, Galaxy A53 5G'nin ikisi önde (12MP+5MP) ve üçü arkada (64MP+32MP+5MP) olmak üzere toplam beş kamerayla geleceğini söylüyor. Ancak TENAA tarafından paylaşılan sızdırılan görüntüler bize akıllı telefonun arka tarafında dört kamera olacağını gösteriyor. Arkadaki 64MP birincil kameraya 12MP ultra geniş, 5MP makro ve 5MP derinlik birimleri katılırken, selfie kamerasının 32MP sensör kullandığı görülüyor.

Galaxy A53 5G 8.1 mm kalınlığında, 190 gram ağırlığında ve 128 GB ve 256 GB olmak üzere iki depolama seçeneğine sahip. TENAA, Samsung Galaxy A53 5G'nin beyaz ve mavi renklerde sunulacağını söylüyor ancak söylentiler, akıllı telefonun siyah ve turuncu da dahil olmak üzere en az dört renkte geleceğini iddia ediyor.