Uzun bir süredir halka arz çalışmalarını yürüten Uber, sonunda borsaya kote bir firma oldu. Cuma günü hisse başına 42 dolarlık fiyatla halka arz edilen Uber, New York borsasında işlem görmeye başladı.

Uber halka arz edildi

İlk etapta 45 dolarlık bir açılış fiyatı öngörülen şirketin hisselerinin 42 dolar civarında kalması beraberinde hayal kırıklığını da getirdi. 42 dolarlık açılış fiyatı ise yatırımcıların Uber'e temkinli yaklaştığının bir göstergesi olarak algılandı. Haber hazırlandığı saatte şirketin borsadaki hisse senedi değerdi 41,57 dolar civarında seyrediyordu. Yani yüzde açılış rakamının yaklaşık 6,62 oranında düşüşte olduğu görülüyor.

Uber'in fiyatlarının beklentinin biraz altında kalması şirketle ilgili kârlılık konusunda önemli endişelerin bulunduğunu da gösteriyor. Özellikle ABD'de uygun fiyatlı yolculuk yapması tanınan şirketin, kârlılık baskısı ile fiyatları artırma ihtimali bulunuyor. Bu da kullanıcı sayısında düşüş anlamına geleceği için yatırımcılar markaya temkinli yaklaşıyor.

60 ülkede faaliyet gösteren şirket sürücüsüz araç geliştirme gibi alanlarda çalışmalar yapıyor. Şirket 2009'da Travis Kalanick ve Garret Camp tarafından kurulmuştu.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU