Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Popüler sosyal medya platformu Twitter yeni özelliklerini duyurdu. Twitter, kullanıcıların yeni içeriğe erişim için takipçilerinden ücret alması, belirli ilgi alanlarına göre gruplar oluşturma ve bunlara katılma yeteneği ile çok yakında karşımıza çıkacak. Bir süredir Twitter'ın ücretli modele geçeceği söyleniyordu. Super Follows özelliği ile bu gerçekleşmiş oldu.

Super Follows adı verilen ödeme özelliği, Twitter kullanıcılarının takipçileri ücretlendirmesine ve onlara ekstra içeriğe erişim sağlamasına olanak tanıyacak. Bu, bonus tweet'ler, bir topluluk grubuna erişim, bir haber bültenine üyelik veya desteğinizi gösteren bir rozet şeklinde olacak.

Twitter, kullanıcının avantaj elde etmek için ayda 4,99 dolar ücret aldığı gösteren bir örnek gösterdi. Twitter bunu, içerik oluşturucuların ve yayıncıların doğrudan hayranlarından ödeme almalarına olanak tanımanın bir yolu olarak görüyor.



Bildiğiniz gibi destek ödemeleri, özellikle son yıllarda içerik oluşturucular için giderek daha önemli hale geldi. Patreon bu konuda oldukça başarılı oldu. Facebook, YouTube ve hatta GitHub gibi diğer platformların tümü doğrudan içerik oluşturucu ödeme özelliklerini kullanıma sundu.

Twitter muhtemelen diğer firmalar gibi bu ödemelerden bir kesinti yapacak. Ancak bu kesintinin diğer platformlardaki gibi makul seviyede olması bekleniyor.

Twitter ayrıca, Facebook Grupları'na benzeyen Topluluklar adlı yeni bir özelliği de duyurdu. İnsanlar, kediler veya bitkiler gibi belirli ilgi alanları etrafında gruplar oluşturabilecek ve bunlara katılabilecek.

Twitter'ın yeni özelliklerinin henüz ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ancak 2021 bitmeden bu iki özelliği de göreceğiz.